BNM a aplicat o sancţiune de aproape 500 de mii de lei pentru Victoriabank

BNM a aplicat o sancţiune de aproape 500 de mii de lei pentru Victoriabank

FOTO logos.press.md

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancţiunii de amendă faţă de membrii Comitetului de Direcţie ai B.C. „VICTORIABANK” S.A., aflaţi în funcţie în perioada supusă controlului. Suma totală a amenzilor constituie 496.071 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, membrii Comitetului de Direcţie au fost sancţionaţi cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative şi posibilităţii de aplicare a unor sancţiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituţiilor financiare, actelor normative ale BNM şi Legii cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. 

În special, banca nu a respectat cerinţele prudenţiale referitoare la activitatea de creditare, reglementările valutare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc.
citeste totul despre: