Ultimele două etaje ale depozitului care a ars pe strada Uzinelor vor fi demolate

Ultimele două etaje ale depozitului care a ars pe strada Uzinelor vor fi demolate

FOTO sputnik.md

Ultimele două etaje ale depozitului care a ars pe 11 noiembrie, pe strada Uzinelor din Chişinău, vor fi demolate. Decizia a fost luată de un grup de experţi în construcţii, creat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Starea tehnică a construcţiilor portante la nivelul patru şi parţial la nivelul cinci este nesatisfăcătoare, în stare avariată, cu risc de prăbuşire”, a declarat veceministrul Anatolie Zolotcov, după etapa preliminară de examinare a clădirii avariate.

Zolotcov afirmă că panourile de închidere transversale de pe faţada blocului dinspre strada Podul Înalt au deplasări supranormative pe verticală şi necesită a fi demontate în regim de urgenţă, pentru a evita prăbuşirea acestora pe carosabil.

Totodată, viceministrul a menţionat că actualmente nu poate fi examinată detaliat starea tehnică a întregului bloc pentru că există pericolul de prăbuşire a etajelor afectate de incendiu.

Membrii grupului de lucru au menţionat că până la sfârşitul lunii noiembrie va fi prezentat actul de examinare finală, iar ulterior, proprietarii imobilului urmează să contracteze o firmă licenţiată pentru elaborarea documentaţiei de proiect în vederea demolării etajelor afectate de incendiu şi să demonteze panourile exterioare. De asemenea, în timpul apropiat, proprietarii urmează să îngrădească zona de prăbuşire a panourilor.

Amintim că în urma incendiului două persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care un pompier de 28 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările