Se atestă o creştere a numărului de copii infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova

Se atestă o creştere a numărului de copii infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, menţionează că se atestă o creştere a numărului de copii infectaţi cu noul tip de coronavirus. Potrivit datelor Ministerului, până în prezent au fost confirmaţi cu COVID-19 aproape 1.700 de minori, transmite IPN.

În contextul creşterii numărului de infectări în rândul copiilor, ministra precizează că la şedinţa Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru pacienţii minori.

Începând cu ziua de luni, pacienţii infectaţi cu COVID-19, cu forme uşoare ale bolii, dar care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internaţi la Spitalul raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internaţi 21 de pacienţi.

La Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime”, a doua instituţie medicală activată în data de 3 august, sunt internaţi pacienţii în stare gravă şi extrem de gravă, cu prezenţa maladiilor concomitente severe. Deja au fost internaţi 18 pacienţi, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Potrivit ministrei, toate acţiunile şi măsurile sunt întreprinse în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. „Îndemn repetat populaţia să respecte măsurile de protecţie, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea de vieţi”, menţionează Viorica Dumbrăveanu într-o postare pe pagina de Facebook ministerului.

Până pe 3 august, în Republica Moldova au fost confirmate 25 482 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Numărul deceselor asociate COVID-19 depăşeşte pragul de  800 de cazuri. Până acum, 17 942 de persoane au fost tratate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: