Proiectul legii cu privire la reorganizarea sistemului instanţelor judecătoreşti a fost adoptat

Proiectul legii cu privire
la reorganizarea sistemului instanţelor judecătoreşti a fost adoptat

FOTO Arhivă

Judecătoriile din Capitală şi din centrele raionale urmează a fi reorganizate, mai exact acestea vor fi comasate. În total în ţară urmează să fie 15 judecătorii. Parlamentul a adoptat în lectură finală, joi, 21 aprilie, proiectul Legii cu privire la reorganizarea sistemului instanţelor judecătoreşti, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul propune reducerea numărului de instanţe, dar nu vizează nici într-un mod curţile de apel. Acest proiect nu permite reducerea numărului de judecători. Se prevede un plan de acţiuni pe o perioadă de 10 ani ca să fie reorganizat complet sistemul judecătoresc.

Proiectul de lege prevede că noile judecătorii urmează să înceapă a activa din ianuarie 2017, însă comasarea altor judecătorii la cele noi create va avea loc într-o perioadă de 10 ani. Acest proiect este unul din angajamentele Republicii Moldova din Strategia reformei de justiţie aprobată în Parlament şi implementată cu susţinerea financiară a Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: