Peste 130.000 de dolari şi alte sume impunătoare de bani, ridicate în Ocniţa într-un dosar de droguri introduse în Moldova din Ucraina

Peste 130.000 de dolari şi alte sume impunătoare de bani, ridicate în Ocniţa într-un dosar de droguri introduse în Moldova din Ucraina

Oamenii legii au descins cu percheziţii la cinci persoane din Ocniţa, de la care au ridicat droguri şi sume impunătoare de bani. Percheziţiile au fost şase la număr şi s-au desfăşurat miercuri, 25 mai, de comun cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi cu angajaţii brigăzii cu destinaţie specială „Fulger.”

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a fost iniţiată urmare a bănuielii rezonabile că aceştia ar face trafic de droguri, în oraşul Otaci al raionului. Astfel, au fost ridicate droguri de tip marijuana, amfetamină şi PVP („sare”) introduse în ţară din Ucraina, în martie 2022; dispozitive pentru consumarea drogurilor; purtători de informaţii cu date folosite la comiterea infracţiunii; precum şi sume de bani despre care oamenii legii bănuiesc că ar proveni din vânzare de droguri: peste 130.000 de dolari americani, aproape 40.000 euro, 4.000 lire sterline şi 1000 de hrivne.
 
În rezultat, a fost reţinut un bărbat, iar procurorii PCCOCS urmează să solicite plasarea acestuia în arest, timp în care acesta se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti finale. În ceea ce priveşte un alt bănuit, cu rol de organizator, acesta a fost reţinut în flagrant de autorităţile din Ucraina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările