Nicolae Furtună: Criteriul de bază pentru redeschiderea grădiniţelor va fi situaţia epidemiologică

Nicolae Furtună: Criteriul de bază pentru redeschiderea grădiniţelor va fi situaţia epidemiologică

Pentru luarea deciziei de a se redeschide grădiniţele „criteriul de bază numărul unu şi numărul doi şi numărul trei va fi situaţia epidemiologică şi parametrii epidemiologici care o caracterizaeză”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Mă refer la numărul total de cazuri înregistrate, numărul de cazuri grave, numărul de cazuri de deces, indicatorii de incidenţă, mortalitate şi fatalitate”, a declarat şeful ANSP, Nicolae Furtună, citat de IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Nicolae Furtună a menţionat că autoritatea naţională competentă, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în colaborare cu organele administraţiei publice locale, în calitate de fondatori ai acestor unităţi, vor lua decizia finală cu privire la redeschiderea unităţilor de educaţie timpurie doar după ce va fi asigurată dotarea intergrală a unităţilor de educaţie timpurie cu necesarul pentru buna funcţionare a acestora şi pentru a exclude riscul de a transforma aceste instituţii în platforme de infectare.

„Mă refer la aspectele legate de fluxuri de triaj, termometrie, asigurarea personalului cu măşti, mănuşi, biovcide şi alte condiţii stric necesare pentru buna funcţionare a lor. Copiii care vor fi admişi conform priorităţilor, este sarcina Ministerul Educaţiei”, a adăugat şeful ANSP.

https://www.ipn.md/ro/criteriul-de-baza-pentru-redeschiderea-gradinitelor-va-fi-situatia-7967_1074451.html
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările