Camerele de monitorizare a traficului rutier vor trece în gestiunea unui partener privat

Camerele de monitorizare a traficului rutier vor trece în gestiunea unui partener privat

FOTO IPN

Guvernul de la Chişinău a aprobat luni, 11 februarie, cerinţele şi condiţiile privind parteneriatul public-privat care prevede crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranţei publice şi rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partenerul privat îşi va asuma cheltuielile pentru exploatarea şi întreţinerea tehnică a sistemului şi va face investiţii în acest scop, în valoare de aproximativ 21 milioane de lei. 

Perioada optimă de recuperare a banilor de către partenerul privat este de 25 de ani. Recuperarea se va efectua din contul aplicării amenzilor pentru încălcările înregistrate de noul sistem, iar după finalizarea contractului, sistemul va fi transmis în stare bună partenerului public.

Crearea Sistemului presupune instalarea camerelor de monitorizare şi supraveghere video în locurile de interes public, înregistrarea automată a încălcărilor regulilor de circulaţie rutieră pe drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a situaţiei în oraş şi pe traseele naţionale şi reducerea numărului accidentelor rutiere prin disciplinarea participanţilor la trafic. Numărul, funcţionalitatea şi cantitatea exactă a unităţilor de monitorizare, precum şi necesităţile de amenajare a teritoriului urban urmează a fi determinate la etapă de proiectare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: