Rezultate bacalaureat 2015 Sălaj. Povestea tinerei care scrie romane, este olimpică la matematică, a fost şefă de promoţie şi a luat cu 10 şi bacalaureatul

Rezultate bacalaureat 2015 Sălaj. Povestea tinerei care scrie romane, este olimpică la matematică, a fost şefă de promoţie şi a luat cu 10 şi bacalaureatul

Rezultatele la bacalaureat 2015 au adus o mare bucurie unei tinere din Sălaj, singura care a promovat cu media 10 acest examen. Bucuria este cu atât mai mare cu cât tânăra, pe nume Bianca Lucaciu, a fost singura din colegiul său care a absolvit cu 10 şi toţi cei patru ani de liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultate bacalaureat 2015


Frumoasă, spirituală şi cu o minte care îmbină pragmatismul necesar ştiinţelor reale cu creativitatea obligatorie performanţei în domeniul umanist.  Este ”reţeta” specială a Biancăi Lucaciu, singurul candidat din Sălaj care a promovat anul acesta examenul de bacalaureat cu 10 pe linie.


Absolventă a Colegiului Tehnic ”Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, tânăra nu a făcut acum decât să îşi confirme valoarea testată prin atâtea şi atâtea concursuri. ”Am peste 30 de premii la olimpiade şi concursuri numai în liceu, iar 11 sunt la naţională. Anul acesta, spre exemplu, am luat premiul al II-lea la matematică, dar m-am implicat şi alte tipuri de competiţii, cu firme de exerciţiu şi altele”, ne spune cu dezinvoltură Bianca.
”Este o fată de excepţie, pe care suntem mândri că am avut-o elevă. Mă bucur că acest examen i-a confirmat valoarea pe care noi toţi ştiam că o are”, ne-o descrie pe Bianca directorul colegiului, Stelian Flonta.


Foarte bună la matematică, dar şi la celelalte discipline, Bianca nu a avut probleme în a încheia toţi cei patru ani de liceu cu media 10, aşa că a absolvit colegiul ca şefă de promoţie, singura cu media 10. Ce este, însă, şi mai ieşit din comun la ea este faptul că a reuşit toate acestea dezvoltându-şi, în paralel, o mare pasiune: cea a scrisului. Tânăra lucrează la o trilogie intitulată „Cronica Fluturelui”, ce include trei romane, dintre care primele două sunt lansate deja (primul ”Sceptrul Rătăcit”, în 2012, al doilea, „Coconul de umbre”, în 2014). ”Este o poveste de dragoste, aventură, pe alocuri şi poliţistă. Acum lucrez la cel de-al treilea volum. Cred că va fi gata vara aceasta”, spune ea. Toate romanele sunt semnate cu pseudonimul ”Cezara Mihail”. ”Cred că este important să-ţi ţii privată viaţa privată. N-am vrut să amestec rezultatele mele la şcoală cu pasiunea mea”, justifică tânăra scriitoare opţiunea de a folosi un pseudonim.


Pasiunea pentru scris s-a născut din cea pentru citit şi ambele i se datorează mamei Biancăi, profesoară de limba şi literatura română. ”M-a învăţat să citesc de la cinci ani şi de atunci citesc întruna, orice”. După o ”experienţă” de doi ani de citit, prima încercare de a scrie ceva a venit la şapte ani. ”Era o povestioară, scrisă cam ciudat, că nu ştiam să scriu literele prea corect”, îşi aminteşte ea.


Pragmatism şi creativitate


Din toamnă, Bianca va învăţa la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. ”Am ales marketingul pentru că, sincer, mă văd, în perspectivă, lucrând într-o firmă de publicitate. Sunt creativă şi cred că aş fi bună în acest domeniu. Pentru început, voi face marketing chiar pentru mine, pentru că îmi voi lansa cel de-al treilea roman şi îmi voi gândi o strategie de promovare”, explică ea.


Rezultate bacalaureat 2015: examenul - ”uşor”


Despre examenul recent încheiat, Bianca spune, evident, că a fost uşor. ”Am avut emoţii la limba română, pentru că acolo evaluarea poate fi subiectivă. Nu am greşeli de scriere şi din punctul de vedere al conţinutului totul a fost în regulă - m-am verificat ulterior şi cu mama mea. Aveam emoţii, însă, pentru stil, pentru că acolo mai fusesem depunctată şi la olimpiade, pentru că evaluatorului nu-i plăcea stilul meu”, detaliază ea.

Vă mai recomandăm:

Patru tineri din Sălaj au fost admişi la Colegiul Militar din Alba Iulia

Cum a apărut prima grădiniţă din România. Povestea baronului maghiar care visa să-i educe pe copiii ţăranilor

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările