Evaluare Naţională 2013: Ministerul Educaţiei a prelungit termenul de depunere a contestaţiilor la cererea Bisericii Adventiste

Evaluare Naţională 2013: Ministerul Educaţiei a prelungit termenul de depunere a contestaţiilor la cererea Bisericii Adventiste

Rezultatele vor fi afişate mâine FOTO Olimpia Man

Termenul de depunere a contestaţiilor la Evaluarea Naţională a fost prelungit cu două ore, după ce Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să accepte o solicitare venită în acest sens de la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat oficial al ministerului, faţă de intervalul orar 16.00 - 20.00, stabilit anterior, contestaţiile se pot depune acum între orele 16.00 şi 22.00. Motivul acestei prelungiri, invocat de adeventişti şi acceptat de minister este faptul că enoriaşii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus şi de sărbătoare religioasă şi nu pot întreprinde nici un fel de alte activităţi laice, până la apusul soarelui". Altfel spus, candidaţii, chiar dacă ar avea motive să depună contestaţii, nu ar putea să o facă între orele 16.00 şi 20.00, pentru că soarele încă nu apune în acel moment. Ei ar putea să se ducă, însă, la centrele de examen pentru a contesta nota primită pe întuneric, înainte de ora 22.00, când religia le permite.


"Prin decizia adoptată, MEN înţelege să respecte drepturile garantate de Constituţia României şi de legile statului român privind libertatea de conştiinţă şi asigurarea de şanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparţin aceştia", precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.


În Sălaj, Inspectoratul Şcolar a luat decizia să publice cât mai repede rezultatele - sâmbătă, înainte de prânz - pentru a da candidaţilor timp suficient pentru a se gândi dacă este sau nu cazul să depună contestaţii. Peste 2.100 de candidaţi aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele.

Citeşte şi FOTO Evaluare Naţională 2013: Subiecte "banale" la matematică. Un candidat a rezolvat subiectul în 7 minute

FOTO CAPACITATE 2013: Subiecte "mai uşoare" la Limba şi literatura română

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările