Cele mai bune ţări în care să îmbătrâneşti. Cine conduce clasamentul

Cele mai bune ţări în care să îmbătrâneşti. Cine conduce clasamentul

Clasamentul a luat în calcul siguranţa veniturilor şi starea de sănătate FOTO Arhivă

An de an, numărul vârstnicilor creşte semnificativ, lucru datorat îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale şi progresului tehnologiei. Cu toate acestea, studiile arată că în unele ţări ale lumii speranţa de viaţă este mult mai mare decât altele.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui studiu realizat de HelpAge International, un ONG care îi ajută pe vârstnici să îşi cunoască drepturile, să lupte cu discriminarea şi cu sărăcia, a realizat, în parteneriat cu Universitatea din Southampton, un clasament al celor mai bune ţări pentru a trăi la bătrâneţe. Au fost luate în calcul siguranţa veniturilor, randamentul, starea de sănătate şi mediul de trai.

Elveţia
Circa un sfert din cei 8,4 milioane de locuitori ai Elveţiei au peste 60 de ani, Ţara Cantoanelor fiind renumită pentru numeroase aspecte, de la transparenţa fiscală, calitatea vieţii, libertatea, mediul curat şi dezvoltarea umană. Prin urmare, această frumoasă ţară alpină se află în fruntea clasamentului celor mai bune ţări în care să îţi trăieşti bătrâneţea.

Norvegia
Pe locul secund al clasamentului se află o altă ţară nord-europeană - Norvegia. Din cei 5,3 locuitori, 1,1 milioane au trecut de 60 de ani. Are o rată de angajare ce depăşeşte 70 de procente şi un indice al formării profesionale în rândul persoanelor vârstnice de peste 98%.

Suedia
Casă pentru 2,5 milioane de rezidenţi cu vârste de cel puţin 60 de ani, dintr-un total de 10 milioane de locuitori, Suedia este recunoscută pentru nivelul ridicat de trai, asistenţa medicală excelentă, libertăţile civile, venitul ridicat pe cap de locuitor şi gradul de prosperitate. Suedezii se bucură de toate aceste aspecte chiar şi la bătrâneţe, vârstnicii fiind foarte mulţumiţi de viaţa lor.

Germania
Cea mai populată ţară europeană, Germania numără circa 82 milioane de persoane, 22 de milioane având peste 60 de ani. Performanţele acestui stat sunt în ceea ce priveşte educaţia şi formarea profesională a persoanelor în vârstă, mediul de viaţă şi serviciile medicale.

Canada
Având unul dintre cele mai curate medii de pe planetă, Canada se remarcă printr-un sistem medical performant. Singurul aspect care îi nemulţumeşte pe vârstnici canadieni este transportul în comun. Un sfert din cei 36,5 milioane de locuitori au cel puţin 60 de ani.

Mai puteţi citi:

Misterele din adâncuri. Cinci oraşe fascinante înghiţite de ape

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările