Anchetă finalizată în cazul femeii bătute cu mopul de şoferul unui microbuz. Pe cine au trimis procurorii în judecată

Anchetă finalizată în cazul femeii bătute cu mopul de şoferul unui microbuz. Pe cine au trimis procurorii în judecată

Florica este lovită până când coada mopului se rupe FOTO Captură video

Tânăra de 25 de ani, cu un bebeluş în braţe, a fost lovită de şoferul microbuzului cu coada unui mop, agresiunea fiind filmată de un călător.

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul femeii agresate anul trecut, de un şofer de microbuz, într-o autogară din Zalău. Anchetatorii au decis trimiterea în judecată atât a agresorului, cât şi a victimei.

Faptele s-au petrecut în 25 aprilie 2019, în autogara unei firme de transport din Zalău, când Florica M., o femeie de 25 de ani, cu un bebeluş de 10 luni în braţe, a fost lovită cu cruzime, cu coada unui mop, de Marius F., angajat ca şofer de microbuz la o companie de transport persoane. 

Ignorând ţipetele victimei, agresorul continuă să o bată până când coada mopului se rupe. 

Scenele violente s-au derulat sub privirile indiferente ale persoanelor din zonă, precum şi ale unui alt copil, în vârstă de trei ani, care o însoţea pe femeie, şi au fost filmate de un martor, care le-a postat pe reţelele de socializare. 

Anchetatorii susţin că leziunile suferite de tânăra mamă au necesitat trei-patru zile de îngrijiri medicale. 

Pentru faptele sale, şoferul violent, fost poliţist, va da socoteală în faţa instanţei, el fiind acuzat de purtare abuzivă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Nici victima nu a scăpat, însă, de acuzaţiile procurorilor, care au trimis-o în judecată, în acelaşi dosar, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, întrucât în ziua cu pricina, în timp ce se afla în autogară, i-a adresat injurii şoferului şi a lovit cu intenţie caroseria unui microbuz în care se aflau mai multe persoane.
În dosarul amintit s-au făcut cercetări şi cu privire la comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe asupra celor doi copii care o însoţeau pe Florica M., procurorii dispunând, însă, clasarea.

Casă cumpărată din donaţii

Cazul tineri mame a devenit viral, iar mai multe ONG-uri au venit în sprijinul femeii. Printre acestea şi comunitatea ”Areşel”, care susţine drepturile romilor. ”Am vrut să merg acasă şi şoferul acela s-a apucat şi m-a luat la bătaie. Am mers în autogară pentru a ajunge la Şimleu. M-am urcat în microbuz şi el a zis să nu mă urc că e a lui privată. După aia a sărit şi m-a înjurat de mamă şi l-am întrebat de ce mă înjură. M-am dat jos, dar a venit după mine cu coada aia de mătură. M-a lovit până s-a rupt coada aia de mătură şi mi-am scăpat copilul pe jos. Şi pe copil l-a lovit de două ori”, le-a povestit Florica M.

Aceasta nu a avut niciodată o locuinţă stabilă pentru ea şi copiii săi, trăind pe la rude. E-Romnja, un grup de activiste rome, a derulat în ultimul an şi jumătate, o campanie umanitară pentru femeia agresată şi, cu sprijinul mai multor oameni implicaţi, au strâns aproape 30.000 de lei pentru a-i cumpăra femeii o locuinţă în comuna sălăjeană Creaca.

"Florica, la rândul ei, a făcut eforturi extraordinare şi a contribuit cu suma de 9.000 lei, pe care a dat-o deja ca avans. Sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie, Florica să se poată muta la casa ei", au scris reprezentanţii E-Romnja.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările