Turnu Severin: FOTO VIDEO/ Saună în saloanele Spitalului Judeţean

Turnu Severin: FOTO VIDEO/ Saună în saloanele Spitalului Judeţean

Pacienţii deschid geamurile pentru a putea respira

Bolnavii se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza căldurii insuportabile care par că îi sufocă. Oamenii se tem că vor pleca din spital mai bolnavi decât la internare. După-amiaza, temperatura din saloane depăşeşte 30 de grade.

Ştiri pe aceeaşi temă

La temperaturi zilnice de peste 35 de grade, saloanele Spitalului Judeţean au devenit adevărate cuptoare. “Deschidem geamurile, uşile, stăm în curent, mai punem ziare la geamuri, ne răcorim cu prosoape, ţinem noaptea mai mult deschis ca să putem respire ziua.

Nu se poate dormi, stăm mai mult pe hol. Venim sănătoşi şi plecăm bolnavi”, ne-a spus Alexandra Gârleanu, din Severin.

Azi dimineaţă, la ora 10,00, când termometrul arăta, în centrul oraşului, 30 de grade Celsius, în saloanele spitalului de-abia se putea respira, cu geamurile şi uşile deschise.

Noaptea este însă şi mai greu, spun pacienţii. „Tratament nu avem de-ajuns, trebuie să cumpărăm. Vai de mama noastră şi cu căldura asta.

Eu n-am mai avut aer. Am zis că mor în spital”, ne-a spus Floarea Stretcu din Jidoştiţa.Doar 10 la sută din saloane au aer condiţionat
Cu austeritatea de astăzi, şansele ca saloanele să fie dotate cu aer condiţionat sunt reduse. „Prezenţa aerului condiţionat este utilă, în condiţiile în care toată tocăria ar fi renovată.

Să nu cer prea mult, termopane, dar cel puţin cea veche să fie recondiţionată. Se fac şi 36, şi 37 de grade.

E foarte greu, mai ales că majoritatea pacienţilor sunt la pat şi se mobilizează destul de greu”, ne-a spus Ioana Grigorescu, asistenta şefă a Secţiei Interne.


Din păcate, doar 10 la sută din saloanele unităţii sanitare au aparate de aer condiţionat. Şi astea, achiziţionate din banii medicilor sau din sponsorizări.

„Legislaţia nu ne permite să achiziţionăm aceste aparate. Cam 10-15 la sută din saloane le au. O parte din ele au fost aduse printr-un program al Ministerului Sănătăţii, o altă parte din diverse sponsorizări.

În biroul managerului, de exemplu, aparatul a fost achiziţionat de dumnealui”, ne-a spus Elena Bololoi, directorul de îngrijiri medicale din spital.    


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: