Cum se prepară crema la ceşti, un deliciu simplu de gătit

Cum se prepară crema la ceşti, un deliciu simplu de gătit

Cremă la ceşti FOTO Femeia.ro

Crema de vanilie este simplu de făcut, dar este foarte gustoasă şi se poate servi în multe combinaţii sau poate fi servită ca atare. Modul de preparare l-am luat din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 1 l lapte, 4 ouă, 200 g zahăr, 1 baton vanilie sau zahăr vanilat

Mod de preparare:

Cremă de vanilie: Se pune laptele să fiarbă cu vanilia şi zahărul. Se bat într-un castron ouăle întregi, peste care se toarnă încet laptele cu zahăr. Se strecoară. Se aşază ceştile pentru umplut într-o tavă destul de încăpătoare, ca să circule apa printre ele. Se umplu cu o lingură ceştile cât mai mult, deoarece crema scade la fiert.

Se toarnă apoi apa clocotită în tavă cu grijă, ca să nu intre apă şi în ceşti. Se dă la cuptor. Focul trebuie să fie potrivit, astfel încât apa, deşi foarte fierbinte, să nu fiarbă în clocote mari. În ceşti de mărime obişnuită, crema se ţine la cuptor cam 40 de minute. Când ceştile sunt mai mici, se şine ceva mai puţin. Se încearcă dacă este gata crema scoţând o ceaşcă de apă şi aplecând-o puţin într-o parte. Crema trebuie să se ţină, fără să fie prea întărită.

Se scot ceştile din cuptor împreună cu tava şi se lasă să se răcească, ţinându-le încă 10 minute în apă. Se scot din apă, se şterg cu un şervet şi se dau la rece. Se serveşte crema la ceşti cu frişcă bătută sau cu biscuiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: