Refacerea volumelor de apă, esenţială pentru dezvoltarea Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Dunării, văzută din aer FOTO Petru Şolcă
Delta Dunării, văzută din aer FOTO Petru Şolcă

Aceasta este părerea specialiştilor, pe care şi-o asumă conducerea Consiliului Judeţean Tulcea. Vicepreşedintele Vasile Strat, prezent ieri la o discuţie pe tema strategiei Deltei Dunării, a insistat asupra faptului că refacerea volumelor de apă şi decolmatarea canalelor sunt două elementele care trebuie să facă parte din amplul proiect referitor la dezvoltarea cestei zone.

Discuţiile s-au purtat la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, în cadrul întâlnirilor dintre reprezentanţili Băncii Mondiale şi factori de decizie, respectiv reprezentanţi ai organismelor de cercetare în scopul elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare a Deltei Dunării.

Cine face parte din grupul de lucru: Romulus Ştiucă, cercetător ştiinţific, Grigore Baboianu, reprezentant ARBDD, Victor Tarhon şi Gheorghe Bunduc, foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Tulcea, reprezentanţi din domeniile educaţiei, sănătăţii şi protecţiei sociale, reprezentanţi ai patronatelor fermierilor din agricultură şi reprezentanţi ai patronatelor turismului local.

Ideea principală pe care s-au axat ultimele discuţii a fost cea a dezvoltării turismului ca principală activitate ce poate susţine dezvoltarea socio-economică a Deltei Dunării. De asemenea, Programul Natura 2000 este considerat restrictiv în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a zonei. Există, însă, activităţi permise de acest Program şi care au potenţial de a conserva tradiţiile locale: pescuit, păşunat, agricultură tradiţională, turism.

Prezent la acest grup de lucru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea a subliniat faptul că refacerea volumelor de apă din Delta Dunării, decolmatarea canalelor din delta Dunării sunt activităţi esenţiale care ar trebui prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare a Deltei Dunării.

Mai citiţi şi:

Strategia Deltei Dunării, gândită şi pusă în aplicare de factorii locali

Recomandare: în Delta Dunării trebuie să pescuiască 1.448 de localnici, cu 744 de bărci

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite