VIDEO Percheziţii la Tulcea: poliţiştii au găsit aproape o tonă de alcool fabricat ilegal. Făceau ţuică din merele pentru elevi!

VIDEO Percheziţii la Tulcea: poliţiştii au găsit aproape o tonă de alcool fabricat ilegal. Făceau ţuică din merele pentru elevi!

Instalaţia folosită pentru producerea alcoolului FOTO IPJ Tulcea

Patru tulceni sunt cercetaţi penal: ei sunt acuzaţi că au folosit o instalaţie de prelucrare a laptelui pentru a produce alcool fără să plătească dările către stat. Doi dintre aceştia, unul de 67 de ani şi unul de 68 de ani, au interdicţia de a părăsi localitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mandatele de percheziţie au fost emise la finalul săptămânii trecute, de către Tribunalul Tulcea.

În acest week-end, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi cei ai Serviciului Acţiuni Speciale, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Tulcea, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea şi cu sprijinul tehnic al S.R.I. Tulcea, au descins la o adresă din Tulcea.

Aici au fost identificate patru persoane care foloseau componente ale instalaţiei de prelucrare a laptelui pentru a produce ilegal băuturi alcoolice.

„Cei patru nu erau autorizaţi ca antrepozit fiscal pentru producerea de băuturi alcoolice şi nu au declarat la organele fiscale producţia realizată în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Conform celor declarate de procuror Laura Subţirelu, cei patru acţionau în calitate de reprezentanţi şi angajaţi ai unei societăţi comerciale din Tulcea, ce adjudecase în luna ianuarie 2013 licitaţia pentru distribuirea merelor către elevii din şcolile din  Tulcea, din cadrul programului guvernamental “Lapte şi corn”.

Profitând de faptul că societatea deţinea instalaţie de prelucrare a laptelui, a prelucrat şi mere destinate elevilor, producând băuturi alcoolice în incinta societăţii, fără ca acesta societate să fie autorizată să producă şi să deţină astfel de băuturi, supuse sistemului de accizare, a mai spus prim procuror Laura Subţirelu.

În cadrul percheziţiei au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 985 litri băutură alcoolică în valoare de aproximativ 12.000 lei şi instalaţia de produs alcool.

Faţă de Bajdu Nicolae (67 ani) şi Bajdiu Ghiorghie (58 ani), ambii din Tulcea a fost luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, iar Tănase Tudor (53 ani) şi Fiscencu Dumitru (43 ani), ambii din Tulcea sunt cercetaţi în stare de libertate.

Mai citiţi şi:

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea, la firme care comercializează cereale

PERCHEZIŢII Trei tulceni şi doi călărăşeni, cercetaţi penal după ce au fost prinşi cu zeci de mii de ţigări de contrabandă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările