O şansă pentru şomeri: centru de mediere la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

O şansă pentru şomeri: centru de mediere la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Imagine

Agenţia a organizat, de curând, seminarul cu tema „Creşterea calităţii serviciilor de mediere a muncii şi promovarea noului Centru de mediere a muncii – Credem într-o nouă şansă”, eveniment la care au participat, printre alţii, reprezentantţi ai firmelor din judeţul Tulcea, potenţiali angajatori, precum şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a fost începutul activităţii de mediere a muncii, care se va desfăşura într-un cadru modern, dotat şi utilat cu echipament performant, amplasat în incinta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea, la parter.

„În acest centru, personalul specializat din cadrul AJOFM Tulcea va oferi servicii de mediere a muncii şi alte servicii de asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă, în cazul şomerilor, sau, în cazul angajatorilor, a persoanei potrivite pentru locul de muncă vacant“, spune Cristian Denuşi, purtător de cuvânt al AJOFM Tulcea.

Se estimează că până la finalizarea proiectului, pe data de 14 septembrie 2013, vor fi mediate cel putin 2.700 de persoane, iar un număr de circa 300 de angajatori vor beneficia de serviciile noului centru servicii de mediere a muncii. Centrul este dotat şi cu un loc de joacă pentru copiii care vin aici cu părinţii lor.

Numărul de şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii februarie 2013  era de 5.564 persoane, mai mare cu 724 persoane faţă de luna februarie 2012 (4.840 şomeri) şi cu 10 persoane mai mare faţă de luna ianuarie  2013 (5.554 persoane).

citeste totul despre: