Căpriţa ecologică din Tulcea, vedetă naţională!

Căpriţa ecologică din Tulcea, vedetă naţională!

Capra eco la Tulcea

Judeţul nostru este campion naţional în ceea ce priveşte agricultura ecologică. După cum spune şefa Direcţiei Agricole, Tulcea se află pe un loc întâi detaşat faţă de restul judeţelor, cu o suprafaţă de 26.000 de hectare în care se face agricultură ecologică.

Ştiri pe aceeaşi temă


Suntem pe locul întâi la suprafaţa cultivată în regim ecologic. În judeţul Tulcea există 26.524 de hectare de agricultură eco (10% din terenul arabil din judeţ), din care 16.140 în conversie (de la agricultură tradiţională) şi 10.384 de hectare cu certificare în domeniu.
Este vorba despre 338 de capete de oi şi capre şi 5323 de familii de albine. 
Aşa se face că suntem şi stăm bine şi la capitolul produse tradiţionale. La Stejaru şi Agighiol produsul tradiţional este telemeaua de oaie sau vacă, la Turda – cozonacul şi pâinea de casă, iar în municipiu Midmar face produse tradiţionale din peşte. În judeţul nostru există şi o firmă de marketing, Delta Dunării Organics, care comercializează produsele tradiţionale fabricate aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările