Gluma nesărată a unui director de liceu din Timişoara: a alungat cu un extinctor elevii care fumau VIDEO

Gluma nesărată a unui director de liceu din Timişoara: a alungat cu un extinctor elevii care fumau VIDEO

Liceul Calderon din Timişoara

După o acţiune organizată cu pompierii, directorul liceului Calderon din Timişoara a exersat folosirea extinctorului împrăştiind elevii care fumează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Ionici, directorul Liceului Teoretic ”Jean Louis Calderon”, a fost filmat făcând o glumă nesărată, în curtea şcolii. Acesta a activat un stingător de incendii într-o zonă în care copiii se adună să fumeze. Acesta a pulverizat în sus, chiar spre amuzamentul elevilor. Ion Ionici a declarat pentru Pressalert.ro că a fost vorbă de o glumă exagerată. 
 
„Noi ieri am avut un exerciţiu de evacuare cu pompierii şi după exerciţiu, nouă, cadrelor didactice, ni s-a făcut un instructaj suplimentar despre folosirea extinctorului. A fost pauză şi copiii s-au dus în pauză. Au venit câţiva elevi mai mici şi un cadru didactic, care mi-au spus că s-au învăţat copiii noştri şi stau la fumat la noi în parc. Am luat extinctorul repede şi m-au dus printre ei şi am pulverizat cumva în sus. Dar să ştiţi că a fost un gest în glumă, nu am avut probleme de niciun fel. Mi-am cerut scuze elevilor şi părinţilor. Nu a fost cu intenţie, nu am vrut să le fac rău. Ştiu că am exagerat, dar pe moment asta a fost reacţia mea. Îmi cer scuze şi îmi pare rău”, a declarat directorul Ion Ionici, pentru Pressalert.ro.

Sursa video: Opiniatimisoarei.ro
 
Între 50 şi 100 de elevi ies la fumat zilnic în pauze, în parcul şcolii, cei mai mulţi fiind cei de clasa a IX-a, a precizat directorul.
 
Pulberea din stângător nu conţine substanţe periculoase pentru sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător.

„În timpul unei activităţi cu cei de la ISU, directorul a venit într-un colţ al curţii, unde era un grup de fumători, pe care, spune dânsul, îi ştie de mult. A avut mai multe discuţii cu aceştia, dar fără rezultat. Pe fondul acestei supărări, a luat un extinctor folosit de cei de la ISU în timpu exerciţiului, l-a îndreptat spre acel grup şi a pulverizat înspre ei. Elevii au avut o reacţie de teamă, au făcut câţiva paşi înapoi, chiar dacă părea totul o glumă. Domnul director a spus că a fost o glumă. Dezaprobăm gestul directorului. Există metode prin care aceştia pot fi sancţionaţi. Un coleg de-al nostru s-a deplasat la liceul, va va face o anchetă şi urmează să propună cercetarea disciplinară a domnului director. Nu are antecedente, este şi unul dintre directorii buni, a făcut treabă la liceu, este un om care a adusn normalitatea, liniştea şi echilibrul la Calderon. Poate puţin prea  năbădios în rezolvarea unor situaţii”, a declarat Aura Danielescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: