Timişoreni urmăriţi penal pentru o fraudă bancară de 60.000 de lei

Timişoreni urmăriţi penal pentru o fraudă bancară de 60.000 de lei

Banii nu au fost încă recuperaţi. FOTO: Arhivă

În urma cercetărilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, Parchetul de pe lângă Judeăctoria Timiş a dispus începerea urmării penale faţă de nouă tineri din Timişoara, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Totul a început în 2007, când cinci dintre ei au solicitat şi obţinut de la o filială a Citibank credite pentru nevoi personale prezentând adeverinţe de salariu şi contracte de muncă din care rezulta că sunt angajaţi ai unei societăţi comerciale din Timişoara. Documentele erau însă falsificate de către M. Cristian şi A. Ramona, ca reprezentanţi ai firmei respective. Cei doi au solicitat celorlalţi implicaţi să obţină creditele, ei fiind beneficiarii banilor, cu promisiunea că vor plăti ei ratele. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, şi banca a rămas cu o „gaură" de peste 60.000 de lei. Cercetările vor continua, investigatorii dorind să documenteze întreaga activitate infracţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: