Fără a avea siguranţa sprijinului de la Guvern, primarul Timişoarei anunţă construcţia noului spital de copii

Fără a avea siguranţa sprijinului de
la Guvern, primarul Timişoarei anunţă construcţia noului spital
de copii

Proiectul noului spital de copii Timisoara. Foto: Primaria Timisoara

Scandalul pierderii unor importante sume de bani de la Guvern, la finalul anului trecut, nu pare să fi influenţat dorinţa primarului Timişoarei, Nicolae Robu, de a construi un nou spital pentru copii în oraşul de pe Bega. El a prezentat proiectul noului spital şi spune că în două luni ar putea începe lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o parte din clădiri revendicate şi câştigate de foştii proprietari, spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara are nevoie ca de aer de un nou corp de clădire. La nivel guvernamental s-a făcut un intens lobby ca Timişoara să primească bani pentru acest corp, dar banii nu au fost accesaţi din cauza întârzierilor autorităţilor, fiind ulterior realocaţi spre alte destinaţii de către Executiv. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu se lasă, el a prezentat un proiect pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Louis Ţurcanu”. Acesta ar urma să fie legat cu corpul existent, fiind situat la intersecţia străzilor Panait Istrati şi str. Liviu Gabor. Clădirea va avea forma literei L, şi 150 de paturi, după următoarea formulă: la demisol spaţiile pentru prosectură, spaţiile farmaciei, spaţii de depozitare, spaţiu pentru postul trafo; la parter Unitate de Primire Urgenţe, acces principal în spital, secţie de Radiologie, aboratorul de roentgendiagnostic, la etajul 1 va fi policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creează legatura cu saloanele din Corpul de cladire existent, printr-o pasarelă pe structură uşoară, vitrata pe ambele părţi. La etajul 2 va fi situat blocul operator şi spaţiile de terapie intensivă ATI; la etajul 3 sunt saloanele de ortopedie cu toate spaţiile adiacente acestora; la etajul 4 vor fi reakizate saloane de chirurgie cu toate spaţiile adiacente acestora; la etajul 5 conform proiectului vor fi saloanele de prematuri cu toate spaţiile adiacente acestora; la etajul 6 sunt prevăzute saloane pentru mame, vestiare pentru personal, săli de cursuri.

Îngrijirea pacienţilor se va face în compartimente distincte, în funcţie de vârstă: grupa sugari şi copii de 1-3 ani, grupa copii preşcolari (3-6 ani) şi grupa copii şcolari (6-14 ani). Aceste compartimente vor fi organizate la etajele 3-4, fiecare nivel dispunând de câte două saloane pentru fiecare categorie de vârstă, acestea împărţindu-se pe sexe la saloanele pentru şcolari şi preşcolari.

De realizarea lucrărilor s-au arătat interesate 11 firme acestea înscriindu-se deja la licitaţie. Dacă totul decurge cum trebuie, lucrările ar putea fi demarate în două luni, susţine primarul Nicolae Robu. În ceea ce priveşte finanţarea, primarul Timişoarei aşteaptă încă bani de la Guvern pentru cofinanţarea proiectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările