Timişoara va avea 44 de autobuze elecrice articulate de mare capacitate. Investiţie de 30 de milioane de euro

Timişoara va avea 44 de autobuze elecrice articulate de mare capacitate. Investiţie de 30 de milioane de euro

Autobuzele articolate vor fi de mare capacitate. Byd din China s-a înscris la licitaţie FOTO electrek.co

Trei participanţi internaţinali au depus oferte pe SEAP - Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Ofertele se află în evaluare tehnică.

Proiectul cu finantare europeana realizat în parteneriat între Ministerul Dezvoltării şi Primăria Timisoara în valoare de peste 30 de milioane de euro a fost aprobat.
 
44 de autobuze electrice articulate de mare capacitate, 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă sunt parte a acestui proiect. 
 
„În paralel licitaţia a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi a înregistrat trei participanţi internaţionali.
 
Ofertele se afla în evaluare tehnică. Odată livrate şi împreuna cu celelalte investiţii în parcul de tramvaie, Timişoara se poate apropia de 90% transport public electric nepoluant”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.

Trei firme au depus oferte pe SEAP, oferind trei modele de autobuze electrice. Este vorba de mărcile Solaris (Polonia), BYD (China) şi Sileo Bozankaya (Turcia).
 
Sileo de la Bozankaya, firma care va livra şi tramvaiele noi pentru Timişoara


Modelul Solaris din Polonia


Byd este fabricată de o companie din China

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: