Povestea timişoreanului care a fost vreme de cinci ani mascota echipei de fotbal Bayern München

Povestea timişoreanului care a fost vreme de cinci ani mascota echipei de fotbal Bayern München

Hansi Muller a îmbrăcat cu plăcere mascota Berni

Timişoreanul Hansi Müller a ajuns să lucreze la unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume, Bayern München.

Bayern München este fără îndoială unul din cele mai grandioase cluburi din lume. Este suficient să amintim cele 54 de trofee naţionale şi cele 14 cupe europene, câştigate de-a lungul timpului. Până în prezent, niciun fotbalist român nu a fost legitimat la echipa bavareză. În anii ’70, se vorbea despre interesul celor de la Bayern pentru Gicu Dobrin, dar nu a fost să fie. Cu toate acestea, numele timişoreanului Hansi Müller se leagă de istoria acest club. Hansi Müller a avut onoarea să îmbrace mascota oficială a echipei Bayern Munchen. Iar să fii mascota Bayern-ului nu-i puţin lucru! 
 
L-am cunoscut pe Hansi Pflügler, un fost campion mondial, care lucra pentru Bayern. I-am zis să-mi dea ceva de la lucru la club. Prin el am ajuns să fiu mascota. Ca Berni câştigam 400 de euro. Eram prezent la meciurile din campionat, cupă şi din cupele europene”, a începe povestea Hansi Müller. 
 
Hansi Müller s-a născut în Timişoara, a învăţat la şcoala germană "Adam Müller Guttennbrun" din Aradul, iar în 1980 a emigrat în Germania. 
 
“Am plecat legal în Germania, cu mama. Ştiu că ne-a costat plecarea 15.000 de mărci. Tata a fugit înainte în Germania. A plecat în vizită şi nu s-a mai întors. Într-o zi a venit o carte poştală de la el, din Viena. Atunci am ştiut că a plecat de tot. Au urmat doi ani foarte grei pentru mama. Era vânzătoare la Gostat, dar a rămas fără muncă după plecarea tatălui. Eu am fost prea mic să relizez cu ce probleme se confruntă ea, cu doi copii”, a povestit Hansi.Fotbalist în liga a III-a germană
 
A început să joace fotbal în România, la piticii de la UTA, unde l-a avut ca antrenor pe celebrul Helmuth Duckadam.
 
Am jucat fotbal peste 30 de ani. În Germania, am continuat şcoala în Munchen. Am jucat fotbal la echipa Munchen 1860, începând de la nivelul de juniori. Am ajuns să joc până la liga a III-a, cu echipa SV Lohhof, în anul 1999”, a adăugat timişoreanul. 

 
După cinci ani petrecuţi în rolul de "Berni", Hansi Müller a primit o ofertă să devină scouter pentru Bayern Munchen.
 
A făcut parte din echipa lui Michael Flateley
 
Ar putea liniştit să scrie o carte despre viaţa sa, care l-a purtat nu doar prin multe ţări, dar şi prin multe meserii. A fost fotbalist, ajungând până în liga a III-a din Germania, a fost căutător de tinere talente, bucătar, dansator, antrenor de dans. A făcut parte şi din renumita trupă de dans irlandez condus de Michael Flateley. 
 
Am început să dansez irlandeză, în 1986. Am fost în Irlanda şi m-a fascinat. A urmat o perioadă în care am dansat cu mult succes. Am avut norocul să nimeresc într-o trupă foarte mare, cea condusă de Michael Flateley. A fost o selecţie cu care a mers prin lumea, timp de trei ani, între 1997-2000. Dacă eşti mulţi ani prin turnee, e obositor. Am străbătut toată Europa şi America de Sud. În trupă am fost <background dancer> şi <background rezerve dancer>. A fost o experienţă foarte interesantă”, a mai declarat Hansi Müller.

 
A revenit în România
 
După toate peripeţiile vieţii, destinul l-a purtat pe Hansi tot spre locurile natale. În anul 2013 s-a mutat înapoi la Timişoara.
 
În 2010 am avut probleme mari de sănătate. Am mers la recuperare şi am decis că încep o viaţă nouă. M-am gândut unde să mă duc. Am avut trei variante. Prima a fost Brazilia, să fac dans şi gastronomie. Eu gătesc orice. Am lucrat şi în bucătărie. Varianta doi, în Canada, tot la nemţi, la şvabi, la un club de dans german. Nu m-am dus pentru că era prea departe. A treia variantă era Irlanda. Până la urmă, am ales a patra varintă: revenirea în România. Aveam aici fratele şi tata, care s-a întors după ce a ieşit în pensie”, a mai povestit Müller.


 
Instructor de dansuri germane
 
La revenirea în România, Hansi Müller, alături de un partener, a deschis la Timişoara, pe strada Mercy, un Irish Pub. Afacerea nu a mers. 
 
După cinci luni au începzut lucrările în Piaţa Unirii, a venit catastrifa, a fost faliment şi pentru mine. Am decis apoi să trec din nou pe dansuri populare germane”,  a declarat Hansi Müller. 


 
A fost momentul în care a decis să se ocupe de vechea dragoste, dansul. Hansi Müller este acum instructor de dans şvăbesc. Unul din cei mai de succes din Banat. Are grupe de copii la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timişoara, dar şi formaţii din Variaş, Biled, Sânnicolaul Mare.
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările