Ministrul Culturii promite un Muzeu al Revoluţiei la Timişoara, chiar dacă există deja unul

Ministrul Culturii promite un Muzeu al Revoluţiei la Timişoara, chiar dacă există deja unul

Dabiel Barbu s-a întâlnit cu oficialităţile din Timişoara

Daniel Barbu, ministrul Culturii, s-a întâlnit cu mai mulţi lideri ai revoluţionarilor, cărora le-a promis un Muzeu al Revoluţiei

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri seara, la primarie a avut loc o întâlnire la care au participat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, Daniel Barbu, ministrul Culturii, senatorul Ben-Oni Ardelean şi reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari din Timişoara. 
 
Tema discuţiilor a fost realizarea unui muzeu al Revoluţiei. Este de fapt promisiunea făcută timişorenilor de liberalul Ben-Oni Ardelean, în campania electorală. 

Liderii asociatiilor şi-au exprimat susţinerea pentru acest obiectiv, fiind dispuşi chiar la voluntariat pentru că ei consideră că Timişoara merită să aibă un adevarat Muzeu al Revoluţiei. 

Ministrul Culturii şi-a exprimat şi el susţinerea şi a promis specialişti care să lucreze la acest proiect.
 
“Ideea este de a ne sfătui. Este un început. Vom încerca să găsim experţi în amenajare muzeală. Sunt optimist. Le spun revoluţionarilor că Timişoara ar putea avea Muzeul Revoluţiei la cea de-a 25 aniversare”, a declarat ministrul Daniel Barbu.

Realizarea unui nou muzeu al revoluţiei este cel puţin fără rost, având în vedere că există deja Memorialul Revoluţiei, care ar avea însă nevoie de modernizare.

Memorialul, care adăposteşte toate documentele, scrise, audio şi video de la Revoluţie, şi-a inaugurat noul sediu, primit din partea Ministerului Apărării Naţionale, chiar în această iarnă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: