UPDATE Profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole cercetaţi pentru şpagă au fost reţinuţi

UPDATE Profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole cercetaţi pentru şpagă au fost reţinuţi

Procurorii efectueaza cercetari la sediul Universitatii

Mai mulţi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au început miercuri dimineaţa cercetări la sediul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara. După cercetări care durează de mai multe luni, aceştia verifică acuzaţiile de luare de mită împotriva mai multor profesori.

Procurorii efectuează cercetări de mai mult de două luni, perioadă în care au strâns mai multe probe împotriva persoanelor acuzate. Conform primelor informaţii, profesorii sunt acuzaţi că ar fi primit mai multe sume de bani de la mai mulţi studenţi pentru a le asigura promovarea la examene. Informaţiile culese arată că de, cele mai multe

ori, ar fi vorba de sume de aproximativ 50 de euro de student, pentru un examen.
Împotriva celor acuzaţi a fost lansată urmărirea penală, ei urmând să fie puşi sub acuzare.

În atenţia procurorilor sunt Flavius B., membru în Consiliul Facultăţii Tehnologia Produselor Agroalimentare, Adrian B., de la Departamentul de Ştiinţe Exacte al USAMVBT, respectiv Lucian G.

UPDATE. La orele serii, persoanele vizate de cercetările procurorilor au fost reţinute pentru 24 de ore, iar mâine vor fi prezentate instanţei de judecată în vederea arestării. În urma cercetărilor efectuate la birourile profesorilor în dulapul unuia dintre aceştia ar fi fost găsită suma de 1000 de euro. Cercetările continuă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: