Curtea Supremă a Turciei a decis că interzicerea reţelei Twitter este ilegală şi ordonă guvernului să redea accesul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia guvernului turc de a interzice accesul la reţeua de socializare Twitter de pe teritoriul ţării este ilegală, iar autorităţile trebuie să redea populaţiei dreptul de a folosi platforma, a decis Curtea Supremă.

Restricţia încalcă dreptul cetăţenilor turci la libera exprimare şi accesul la reţeaua de socializare trebuie reasigurat imediat tuturor utilizatorilor din Turcia, se arată în decizia Curţii Supreme. 

Judecătorii au decis în unanimitate că interzicerea reţelei este în contradicţie cu Constituţia. 

Pe 20 martie, guvernul premierului Recep Tayyip Erdogan a interzis accesul de pe teritoriul Turciei la reţeaua de socializare Twitter şi a promis public că „va elimina” această platformă. 

Erdogan, care este de aproape un an ţinta unor ample manifestări anti-guvernamentale, a acuzat în numeroase rânduri reţelele de socializare că împiedică investigaţii de corupţie la cel mai înalt nivel în Turcia. Aceasta după ce utilizatorii au postat pe Twitter linkuri către înregistrări audio în care mai mulţi oficiali guvernamentali cu rang înalt, dar şi apropiaţi ai lui Erdogan, făceau declaraţii incriminatorii. 

Totodată, autorităţile au decis să restricţioneze şi accesul către platforma Youtube, după ce şi aceasta a refuzat să înlăture conţinut legat de anchete de corupţie, aşa cum  ceruse Guvernul Erdogan. 

CITEŞTE MAI MULT

Premierul turc îl acuză pe adolescentul mort, Berkin Elvan, de legături cu terorismul

Prim-ministrul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmă că băiatul în vârstă de 15 ani, Berkin Elvan, care a murit săptămâna aceasta din cauza rănilor suferite în protestele anti-guvernamentale de anul trecut, ar fi avut legături cu reţelele de terorism, informează BBC.

Premierul turc: „Nu vom lăsa această naţiune la mila Youtube şi Facebook“. Erdogan vrea să interzică aceste site-uri, preşedintele se opune

Recep Tayyip Erdogan a declarat că are de gând să interzică Facebook şi Youtube în Turcia printr-o lege specială, potrivit Wall Street Journal.

VIDEO Protestele violente din Ankara continuă. Erdogan acuză opoziţia că „terorizează strada”

Pentru a treia zi consecutiv, sute de persoane au defilat, joi, pe străzile din Ankara acuzând puterea condusă de premierul Erdogan ca fiind cea responsabilă de moartea unui tânăr de 15 ani, ucis în urma rănilor suferite în timpul protestelor din iunie 2013, informează AFP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite