FOTO Bijuteriile pe patru roţi care fac turul României au ajuns la Timişoara. Mărcile de epocă Rolls-Royce, Buick, Plymouth şi Dodge atrag privile tuturor

FOTO Bijuteriile pe patru roţi care fac turul României au ajuns la Timişoara. Mărcile de epocă Rolls-Royce, Buick, Plymouth şi Dodge atrag privile tuturor

Maşini de epocă la Timişoara FOTO Ştefan Both

Cele şase bijuterii pe patru roţi care fac turul României pe o distanţă de 2.200 de kilometri au poposit la Timişoara.

Şase automobile istorice au pornit pe 8 mai într-un turneu naţional organizat de Retromobil Club România. Bijuteriile pe patru roţi au plecat din Constanţa, au trecut prin Buzău, Bacău, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, iar joi seara au poposit în Timişoara. La acest tur participă automobile fabricare între 1931 şi 1954. 
 
„Nu am avut probleme speciale, suntem toţi şi sperăm să ajungem peste 48 de ore în Bucureşti în aceaşi formulă. Vineri plecăm spre Severin, apoi direct spre capitală. Scopul turului este de a promova imaginea României. Vrem să arătăm că maşinile nu doar că sunt frumoase, dar şi merg”, a declarat Bogdan Coconoiu, preşedintele Retromobil Club România. 
 
În caravană se află două automobile Dodge, unul fabricat în 1931, celălalt în 1936, un Plymouth din 1936, un Rolls-Royce Silver Down din 1954, un Buick Sedan din 1947 şi un Buick 40 Special din 1938. Maşinile străbat ţara cu viteză de 75 de kilometri pe oră, în afara localităţilor. Proprietarii spun că vehiculele de epocă consumă între 16 şi 28 de litri de combustibil la 100 de kilometri.


„Maşinile sunt în valoare de 30.000-40.000 de euro. Buick-urile şi Rolls Royce-ul sunt mai valoroase. Dar pentru noi nu preţul contează. E mai puţin important”, a mai spus Bogdan Coconoiu, care conduce un Buick 40 Special vişiniu, proaspăt adus din Statele Unite ale Americii.

Maşinile de epocă au oprit în Timişoara în parcarea showroomului Tempini, acolo unde şoferii şi-au mai tras un pic sufletul. 


 
Printre pasionaţii de automobile istorice care s-au încumetat să bată România în lung şi în lat se numără şi germanul Axel Kohnen (care locuieşte în România), el fiind însoţit în acest raid de soţia sa Stela Kohnen.
 
 
Retromobil Club România are filiale în aproape toate judeţele din ţară şi numără peste 850 de membri. În Timişoara sunt înscrişi 30 de colecţionari.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările