FOTO Balet cu un excavator, la Timişoara. Spectacole de dans şi teatru care sparg barierele clasicului

FOTO Balet cu un excavator, la Timişoara. Spectacole de dans şi teatru care sparg barierele clasicului

Spectacole inedite în centrul Timişoarei FOTO Ş.Both

Asociaţia Timişoara 2021 în parteneriat cu Sezonul România-Franţa şi Institutul Francez din Timişoara organizează evenimentul IMPULS: Timişoara în (Re)Construcţie, o serie de spectacole de teatru şi dans care sparg barierele clasicului şi întâlniri faţă în faţă cu artiştii.

GALERIE FOTO

Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântu Gheorghe au devenit scena unor momente inedite, În cadrul evenimentul IMPULS: Timişoara în (Re)Construcţie. Dansuri şi jonglerii surprinzătoare, teatru experimental au darul să provoace timişorenii să urmărească spectacole ieşite din comun. 

Tema aleasă, Timişoara în (Re)Construcţie este o temă actuală pentru că oraşul este în continuă transformare. Şi, alături de el, şi noi ne transformăm, mental şi spiritual, spun organizatorii.
 
Spectacolele cu artiştii francezi sunt aduse de Institutul Francez din Timişoara, în cadrul Sezonului România-Franţa. 
 
Cie Beau Gestedin  propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piaţa Victoriei, în zilele de joi şi vineri. Artistul Dominique Bovin are câteva creaţii emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică şi dans.

Transports Exceptionnels a fost deja jucat în peste 50 de ţări şi ajunge acum în Timişoara, după care îşi va continua parcursul prin lume. 
 
 

Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei cinci artişti-dansatori au susţinut două spectacole în Piaţa Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri şi joi. 
 
Artiştii de la G. Bistaki susţin spectacole în toată lumea. La Timişoara au venit cu Baïna(na), un spectacol amuzant şi postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeţi, pentru a da o valenţă artistică obiectelor uzuale. 
 

Şcoala de Vară de Dans Contemporan va susţine spectacolul Cadre şi Forme - duminică, de la ora 20.00 – în Piaţa Sf. Gheorghe. Şcoala vară de dans contemporan din Timişoara – Cadre şi Forme/Frames & Shapes este organizată de Asociaţiile Noi Re-Creăm şi Unfold motion. Cele două coregrafe, Louise Kelsey din Marea Britanie şi Lavinia Urcan din România, lucrează timp de o săptămână cu iubitorii de dans şi pregătesc pentru dumincă un spectacol inedit. 
 
 
Teatrul Ósmego Dnia este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia si vine la Timisoaracu spectacolul Copiii Revoluţiei, care se va juca în zilele de sâmbătă şi duminică, de la ora 22.00, în Piaţa Libertăţii.
 
Teatrul polonez îşi are originile în mişcarea teatrală studenţească din anii 60. Compania poloneză este numită astăzi The Rolling Stones ai teatrului. Ea a creat şi a pus în scenă peste 50 de producţii din întreaga lume. 
 
Împreună cu studenţii Academiei de Arte din cadrul Universităţii din Osjiek, Croaţia, au creat acest nou spectacol, Copiii Revoluţiei. Această producţie a Teatrului Ósmego Dnia foloseşte medii şi tehnici diferite: proiecţii video, scene în mişcare, dans şi păpuşi, muzică. Copiii Revoluţiei este un spectacol dedicat nu numai celor care doresc revoltă, ci şi celor care au sperat un viitor mai bun pentru toţi, celor care nu au experimentat niciodată victoria, ci doar alte dezamăgiri.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: