FOTO Andrei Pleşu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest. „Atunci când aveam vreo 20 de ani m-am îndrăgostit de o timişoreancă”

FOTO Andrei Pleşu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest. „Atunci când aveam vreo 20 de ani m-am îndrăgostit de o timişoreancă”

Andrei Pleşu primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al UVT FOTO Universitatea de Vest din Timisoara

Filosoful, scriitorul şi criticul de artă Andrei Pleşu a devenit, în mod oficial, membru al comunităţii academice a Universităţii de Vest din Timişoara, primind titlul de Doctor Honoris Causa Litterarum Humanarum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia a avut loc joi dimineaţa în Aula Magna „Ioan Curea” a Universităţii de Vest. Numeroşi studenţi şi timişoreni interesaţi au umplut sala.
 
„Sunt mişcat evident să fiu onorat cu un asemenea titlu la Timişoara, deşi nu vă ascund, şi nu e o cochetărie, nu e uşor sa-ţi auzi numele atât de des şi să capeţi impresia că ai de raportat o mulţime de isprăvi. Nu vreau să intru în detalii de psihologie abisală proprie, dar în orice caz, fapt e că un titlu ca acesta conferit la Timişoara mă emoţionează în mod deosebit fiindcă că am o admiraţie specială pentru Timişoara şi o sumedenie de prieteni şi o foarte specială amintire personală, pentru că atunci când aveam vreo 20 de ani m-am îndrăgostit de o timişoreancă (...), dar n-am putut rămâne împreună pentru că ea mi-a spus... dacă vrei să rămânem împreună, vino la Timişoara, că eu la Bucureşti nu pot să trăiesc. Încet, încet, am înţeles ce voia sa spună. Nu mai vorbesc de ce a însemnat Timişoara în schimbarea radicală care ne-a fost dăruită în 1989”, a spus Andrei Pleşu în discursul său.

 
În ultimii ani, Universitatea de Vest din Timişoara a învestit numeroase personalităţi cu titlul de Doctor Honoris Causa, precum Florin Piersic, Maia Morgenstern, Constantin Chiriac şi Marcel Iureş.

 
„Universitatea de Vest din Timişoara este mereu preocupată să-şi apropie valorile incontestabile ale diverselor domenii de excelenţă, să ofere studenţilor modele demne de urmat. Andrei Pleşu este o personalitate remarcabilă a culturii române din ultimele decenii, un scriitor, filosof şi estetician de excepţie. Este o mare responsabilitate şi suntem onoraţi să vă avem, începând din acest moment, alături, în calitate de coleg”, a transmis rectorul Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările