Fata din Timiş ucisă de un şmecher cu BMW a fost înmormântată. Pe Facebook, oamenii cer pentru vitezoman „puşcărie pe viaţă“

Fata din Timiş ucisă de un şmecher cu BMW a fost înmormântată. Pe Facebook, oamenii cer pentru vitezoman „puşcărie pe viaţă“

Dora Târziu a fost condusă pe ultimul drum

Sute de persoane, colegi, dar şi localnici, au condus-o pe miercuri după-masă pe ultimul drum pe Dora Târziu, fata de 16 ani din Cenad care a murit după ce a fost călcată de un vitezoman cu BMW care a fugit de la locul accidentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comunitatea din localitatea timişeană Cenad a fost bulversată de accidentul de circulaţie în urma căruia Dora Târziu, o fată de 16 ani din Cenad şi-a pierdut viaţa. Sute de persoane au participat miercuri la înmormântarea fetei, care a fost îmbrăcată în rochie de mireasă. Rudele, prietenii şi cunoscuţii au adus zeci de coroane cu flori albe. O prietenă de familie a adus lalele, florile preferate ale Dorei.

Prietenii şi colegii de la liceul la care învăţa Dora îi vor simţi lipsa. Fata era premiantă şi şefa clasei, dar şi foarte prietenoasă. Un băiat care poartă doliu şi fotografia Dorei a declarat că alături de alţi colegi a stabilit ca o perioadă să poarte poza tinerei în piept. „Nu o purtăm doar la piept, ci şi în suflet”, a spus tânărul vizibil afectat de drama prin care trece familia Târziu. La ora 15.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al Dorei a fost scos din casă, preotul a oficiat slujba religioasă şi cortegiul a plecat spre cimitir, unde familia, prietenii şi consătenii i-au spus Dorei un ultim „adio”.

Pe Facebook, revolta împotriva tânărului care a accidentat-o pe Dora şi a fugit de la locul accidentului, dar şi împotriva sistemului care l-a lăsat în arest la domiciliu pe vitezoman continuă. Pe reţeaua de socializare, pe lângă pagina „Să o ajutăm pe Dora Târziu încercând să schimbăm ceva în România”, creată când Dora era încă în viaţă, au mai fost create două pagini „Să mori în chinuri Sofian Precup” şi „Puşcărie pe viaţă lui Sofian Precup, ucigaşul Dorei”.

Această din urmă pagină are aproape 5.000 de aprecieri şi foarte multe comentarii, unele dintre ele rasiste. „Ar trebui să ieşim în centru şi să ne cerem drepturile, dreptul de a merge pe stradă liniştiţi, fără frica de a fi bătuţi, furaţi, călcaţi pe trecere de către romi. Condoleanţe familiei. Săraca Dora a plecat prea devreme!”,  este unul dintre comentariile de pe pagină. „Întradevăr, acest individ merită mulţi ani după gratii, dar din păcate există toate premisele ca un avocat bun să-l scape de închisoare. Condoleanţe familiei”, a scris un alt tânăr pe pagina de Facebook. 

În paralel, în dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Sofian Precup are în continuare calitatea de inculpat pentru vătămare corporală din culpă. Procurorul de caz a declarat pentru „Adevărul” că trebuie întocmite anumite acte procedurale pentru a putea fi schimbată încadrarea juridică, fiind comandată în acelaşi timp şi o expertiză care să arate condiţiile în care s-a produs accidentul. De asemenea, avocatul care l-a reprezentat pe tânăr a reziliat contractul de asistenţă de comun acord cu clientul său, urmând ca Precup să îşi caute un alt avocat. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările