Încă o victimă a sistemului medical: „Dacă ai bani, trăieşti, dacă nu, eşti sortit pieirii”

Încă o victimă a sistemului medical: „Dacă ai bani, trăieşti, dacă nu, eşti sortit pieirii”

Dana Ispan luptă pentru viaţă după ce a devenit victimă a sistemului medical

Dana Ispan este psihopedagog la o şcoală specială pentru copiii cu dizabilităţi psihice. Tânăra din Timişoara este o nouă victimă a sistemului medical românesc, după ce a stat cu o tumoră pe creier, fără ca medicii să vadă asta. Pe aceleaşi analize, medicii germani au văzut tumora.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dana Ispan este o tânără de profesie psihopdegaog. Ea se confundă cu o boală necruţătoare, tumoare cerebrală. Colega mea are nevoie de o sumă imensă pentru un angajat la stat”, sună apelul făcut pe Facebook de Codruţa Ciurlea, o colegă a Danei. În spatele acestui anunţ se ascunde însă o poveste cutremurătoare, care arată, pe de o parte starea jalnică în care se află sistemul medical din România, iar pe de altă parte puterea de luptă pentru viaţă a unui caracter puternic.

A câştigat o bătălie

Dana Ispan a suferit un prim şoc în 2003, când a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. „Operaţia a reuşit, iar apoi am făcut tratament oncologic şi am continuat viaţa”, îşi aminteşte tânăra. Din 2003 şi până în 2011, Dana a făcut în fiecare an câte un RMN pentru a vedea dacă totul este în regulă şi nu cumva boala a revenit. Tânăra nu şi-a permis însă să facă RMN-ul la o clinică privată, şi a fost nevoită să meargă la Spitalul Judeţean Timişoara, unde toate analizele au ieşit perfect. „Chiar mă bucuram că după opt ani de la operaţie nu mai e nimic”, a mai spus tânăra.

Nu a avut bani de clinică privată

După ultimele analize de la spitalul judeţean, efectuate la începutul acestui an, Dana a început să se simtă rău şi a făcut investigaţii mai amănunţite şi la o clinică privată, iar rezultatul a picat ca un trăsnet: tumoare  pe creier de 2-3 centimetri. După acest diagnostic, Dana a avut şansa să fie văzută de un medic german, căruia i-a prezentat rezultatele analizelor efectuate de-a lungul timpului la Spitalul Judeţean Timişoara. „Medicii din Germania s-au uitat pe analizele efectuate la Timişoara şi mi-au spus că în 2007 tumora exista şi era jumătate din cât este acum, dar nu a fost identificată corect”, a spus Dana Ispan. Rezultatul nu a surprins-o prea tare, pentru că „aparatura de la spital e jalnică”. Ar fi mers să facă analizele la clinica privată, dar nu şi-a permis. „Un RMN costă 1.000 de lei. Eu ca şi cadru didactic nu am atâta salariu. Nu îmi permiteam să plătesc. Dacă ai bani, trăieşti, dacă nu, eşti sortit pieirii”, a spus Dana cu amar.

„Vreau să trăiesc să-mi cresc copilul”

Chiar dacă problemele cu care se confruntă Dana par peste puterile unui om obişnuit, tânăra este decisă să lupte pentru viaţă. „Am un copil, vreau să trăiesc să-mi cresc copilul”, a spus Dana. Singura şansă a tinerei este o operaţie în Germania. Tratamentul nu mai este o soluţie, tot din cauza medicilor români. „După operaţie am făcut radioterapie. Medicii din Germania mi-au spus că nu trebuia să fac asta pentru că s-a distrus ţesutul. Singura soluţie este intervenţia ghirurgicală”, a mai spus Dana. Operaţia din Germania, costă însă aproximativ 50.000 de euro, bani de care nu dispune. Prietenii tinerei, fac un apel la oamenii cu suflet mare pentru a o ajuta pe Dana să câştige bătălia.

Toţi cei care doresc să o ajute pe Dana Ispan cu o sumă cât de mică pot depune bani în conturile:

BRD- RO 27BRDE360SV22144303600 pentru LEI
BCR - RO 38 RNCB080515954330001 pentru EURO
Pentru străinătate: COD SWIFT: RNCB ROBU

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările