UDMR-ul propune USL-ului o ”altă abordare” pentru a ajunge la guvernare

UDMR-ul propune USL-ului o ”altă abordare” pentru a ajunge la guvernare

Kelemen Hunor a refuzat să dea orice detaliu legat de negocierile cu USL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi la Târgu-Mureş că este conştient de faptul că, din punct de vedere matematic, USL-ul nu are nevoie de Uniune pentru a avea majoritate parlamentară, dar a precizat că discuţiile vor continua, inclusiv despre eventuale poziţii în ministere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale şi Judeţene din cadrul UDMR a fost organizată la Târgu-Mureş în această seară, membrii Uniunii stabilindu-ţi poziţia referitor la rezultatul alegerilor parlamentare.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că ştie că USL nu are nevoie, matematic, de mandatele parlamentare ale UDMR pentru a guverna, dar în acest moment este vorba de "o altă abordare" şi a apreciat poziţiile liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu drept "corecte şi deschise" în legătură cu abordarea problemei minorităţilor. El a adăugat că UDMR a purtat întotdeauna discuţii cu toate partidele politice din România, iar în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ s-a stabilit doar continuarea discuţiilor cu USL. El a refuzat să dea orice detaliu legat de negocierile cu USL, în perspectiva cooptării UDMR la guvernare, arătând că la negocieri se va vedea la ce este dispusă formaţiunea pe care o conduce să renunţe şi tot în cadrul acestora se va discuta, eventual, despre poziţii în ministere.

Acesta a respins speculaţiile potrivit cărora ideea cooptării UDMR la guvernare de către USL ar avea ca scop "îmblânzirea” Uniunii Europene, afirmând că tocmai s-a întors de la Bruxelles, unde a avut întâlnirti cu lideri politici importanţi precum preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, şi "nu s-a pus problema în aceşti termeni". Preşedintele UDMR a spus că, dacă negocierile în vederea cooptării formaţiunii sale la guvernare vor eşua, Uniunea va sta în opoziţie.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că negocierile dintre USL şi UDMR nu s-au întrerupt, el arătând că următoarea întrevedere va avea loc la începutul săptămânii viitoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările