Bufniţa care a terorizat Olanda a ajuns vedetă la o grădină zoologică din România. Motivul pentru care a fost trimisă aici

Bufniţa care a terorizat Olanda a ajuns vedetă la o grădină zoologică din România. Motivul pentru care a fost trimisă aici

Doar câteva sute de bufniţe din această specie mai trăiesc în Europa. FOTO: wikimedia.org

Bufniţa Bubo Bubo a rănit 50 de oameni în Olanda, dar este intangibilă. Asta pentru că specia de bufniţe din care face parte este ameninţată cu dispariţia şi este ocrotită de lege în spaţiul comunitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi, agresivitatea păsării nu a rămas nepedepsită. Bufniţa a fost trimisă de batavi tocmai la grădina zoologică din Târgu Mureş, unde are şansa să devină o adevărată vedetă. După o călătorie de mii de kilometri, pasărea şi-a găsit casa în grădina de la Platoul Corneşti. Deşi este considerată agresivă, aceasta se pare că s-a adaptat deja în noul habitat, scrie Pro TV.

Potrivit sursei citate, Bubo Bubo este o bufniţă de talie mare, are aproximativ 3 kilograme, şi o lungime de 70 de centimetri, iar deocamdată stă singură într-un ţarc, dar în curând va fi pusă alături de alte două exemplare din specia ei. Cum grădina zoologică din Amsterdam nu mai deţinea alte bufniţe Bubo bubo, olandezii au decis să o trimită în România, la Târgu Mureş, unde pasărea de pradă nu va fi singură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările