VIDEO S-a apucat de renovarea casei, dar a avut un şoc atunci când a dat peste o bombă de 250 de kg sub podea

VIDEO S-a apucat de renovarea casei, dar a avut un şoc atunci când a dat peste o bombă de 250 de kg sub podea

A fost mobilizare generală într-o comună din Dâmboviţa, joi, după ce un localnic a găsit, în fundaţia casei o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, neexplodată. Autorităţile au izolat zona pe o suprafaţă de 100 de metri în jurul casei şi au ridicat muniţia pentru a o distruge.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Bomba de aviaţie de 250 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, rămasă neexplodată, a fost găsită, joi, de către un sătean care s-a apucat de renovat locuinţa pe care a cumpărată recent.
 
La un moment dat, muncitorii au găsit bomba de dimensiuni considerabile în timp ce efectuau săpături pentru fundaţie. 

Casa bătrânească nu avea o fundaţia solidă, iar construcţia a fost aşezată practic direct peste bomba care se afla foarte aproape de nivelul solului.
 
Locuinţa a aparţinut unui fost consilier local iar în urma decesului proprietarului de drept a fost scoasă la vânzare.
 
„Vrem să consolidăm acolo casa şi am săpat şi am găsit-o acolo. Nu am lovit-o. Mai poate fi activă dar din moment ce nu a explodat, nu ştiu ce să zic.  Bănuiesc că e acolo de la construirea casei”, ne-a spus proprietarul casei.
 

Echipa pirotehnică a izolat muniţia şi a dispus asigurarea zonei de către echipaje de poliţie şi jandarmi pe o rază de 100m.
 
„Printr-un apel 112, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgovişte a fost alertată şi a intervinit pentru asanarea terenului în vederea ridicării unui element de muniţie, o bombă de aviaţie de 250 kg descoperită de un cetăţean din localitatea Ghirdoveni în urma unor lucrări de construcţie (săpături). Echipa pirotehnică a izolat muniţia şi a dispus asigurarea zonei de către echipaje de poliţie şi jandarmi pe o rază de 100m. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea distrugerii”, arată ISU Dâmboviţa.
 
Sătenii s-au speriat teribil când au aflat vestea şi nu înţeleg cum a ajuns proiectilul în fundaţia casei.
 
„E foarte mare, are capacitate mare. Adică e bombă d-aia mare, cum era pe vremea războiului. De atunci cred că e, dar cred că e pusă intenţionat, că e la temelia casei. E pusă conştient acolo. Păi de către cine să fi fost pusă? Ăia care au construit acolo, că e o casă foarte veche”, ne-a spus o localnică.
 
Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea distrugerii. Speialiştii spun că bomba nu avea mijloace de iniţiere, dar putea exploda la lovituri puternice sau daca s-ar fi aplicat pe aceasta flacăra deschisa ce ar fi depăşit 80 de grade.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările