MApN: 6 avioane de luptă româneşti, alături de bombardierele americane la exerciţiul Allied Sky 2020 - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase aeronave ale Forţelor Aeriene Române, alături de avioane din ţări aliate şi de bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress, au participat vineri, la exerciţiul aerian multinaţional Allied Sky 2020, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Exerciţiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei - Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, contribuind, de asemenea, la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii regionale.

„În spaţiul aerian românesc, exerciţiul a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană din Statul Major al Forţelor Aeriene şi de Forţele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) şi a inclus misiuni de interceptare şi escortă executate cu aeronave de tip MiG-21 LanceR şi F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress”, arată MApN în comunicat.

Imagine indisponibilă

Potrivit MApN, participarea aeronavelor româneşti la acest tip de activităţi permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni şi contribuie la dezvoltarea cooperării multinaţionale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune.

La Allied Sky 2020 au participat şase aeronave de tip B-52 Stratofortress din dotarea Forţelor Aeriene ale SUA, care au tranzitat spaţiul aerian al tuturor celor 30 de ţări membre ale NATO din Europa şi America de Nord - fiind primul de acest fel ce se execută într-o singură zi.

„În ciuda provocărilor pe care le prezintă în prezent pandemia COVID-19, prin executarea cu succes a exerciţiului de antrenament în comun, forţele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-şi execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare şi interoperabilitate”,  mai arată MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite