Diseară: 10 concurenţi pe scena Crizantemei de Aur şi recital electrizant Horia Brenciu

În această seară, debutează cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei Crizantema de Aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deschiderea oficială se va consuma la ora 17:00, în decorul „Hanul Galben”, creat în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, fiind urmată de o conferinţă de presă şi o întâlnire de neuitat cu caricaturistul Ştefan Popa Popa’S. De altfel, în toate cele trei zile ale Crizantemei de Aur, publicul iubitor de frumos va putea savura ceaiul de la ora cinci alături de marele artist.

„Ne-am dorit să reconstruim Târgoviştea interbelică şi am reuşit. Graţia şi eleganţa zilelor de atunci se vor regăsi în spectacolele de neuitat ale Crizantemei de Aur”, spune Dan Ţopa, regizorul festivalului.

100 de lei pentru trei seri de spectacol


De la ora 19:00, începe concursul propriu-zis. Vor urca pe scenă 10 participanţi, reprezentând judeţele Argeş, Dâmboviţa, Mureş, Ilfov, Iaşi, Cluj, municipiul Bucureşti şi Republica Moldova. Acompaniază orchestra „Romanticii”, maestru-dirijor Dan Ardelean.

Concurenţii vor interpreta câte două romanţe, sperând să impresioneze publicul, dar mai ales juriul, condus şi anul acesta de soprana Felicia Filip.
În partea a doua a serii, şi-au propus să electrizeze sala cu un spectacol de zile mari Horia Brenciu şi trupa sa.

„Invitaţia de a susţine un recital la Crizantema de Aur a fost o mare bucurie pentru mine. Pe scena acestui festival au urcat unii dintre cei mai talentaţi şi iubiţi artişti români, precum Ioana Radu, Ileana Sărăroiu, Angela Moldovan sau Gică Petrescu.

Eu, alături de orchestra mea, am pregătit un inedit moment de romanţe. Publicul va beneficia şi de câteva surprize, special pregătite pentru acest eveniment”, spune Horia Brenciu.

Preţul unui bilet pentru toate cele trei zile de spectacol este 100 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările