Deţinuţii au vizitat Mănăstirea Stelea din Târgovişte

Deţinuţii au vizitat Mănăstirea Stelea din Târgovişte

La activitate au fost selecţionate să participe persoane care au dovedit responsabilitate şi implicare în cadrul activităţilor productive

Nouă deţinuţi care execută pedeapsa în regim închis în Penitenciarul Mărgineni, însoţiţi de preotul capelan al unităţii Savin Liţă au participat la un pelerinaj la Mânăstirea Stelea din Târgovişte.

"Pelerinajul dă persoanei o altă înţelegere a propriei vieţi spirituale, iar ceea ce îl determină pe om să plece în pelerinaj fiind, în primul rând, dragostea pentru Dumnezeu. Cu atât mai mult, pentru persoanele aflate în detenţie, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea nu numai a unei porţi spre libertate, dar şi deschiderea unui nou univers de cunoaştere şi de experimentare a unor modalităţi noi de trăire socială, în armonie cu semenii şi aproape de Dumnezeu. Astfel, pelerinajul, ca exprimare religioasă, devine un act cu valoare mântuitoare", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Mărgineni.
 
La activitate au fost selecţionate să participe persoane care au dovedit responsabilitate şi implicare în cadrul activităţilor productive şi a celor cu caracter educaţional şi de asistenţă moral-religioasă organizate în penitenciar, stimulând astfel adoptarea unor conduite dezirabile din punct de vedere social şi promovarea valorilor creştine în rândul deţinuţilor.
 


citeste totul despre: