Centrul ISU, nefolosit de 7 luni, din cauza lipsei curentului electric. Sediul va asigura o gestionare perfectă a situaţiilor de urgenţă, apreciază Raed Arafat

Centrul ISU, nefolosit de 7 luni, din cauza lipsei curentului electric. Sediul va asigura o gestionare perfectă a situaţiilor de urgenţă, apreciază Raed Arafat

Clădirea a costat aproape 5 milioane de lei

Centrul ISU din Dâmboviţa, care va funcţiona pe amplasamentul fostei unităţi militare de la gară U.M. 01417, acolo unde au fost împuşcaţi şi soţii Ceauşescu, este nefuncţional de mai bine de 7 luni, pentru că nu există alimentarea cu energie electrică.


Costurile alimentării cu energie a Centrului de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa se ridică la peste 150.000 de euro, bani ce trebuie daţi din bugetul propriu al ISU Dâmboviţa, însă, acest lucru se va face, cel mai probabil, pe bugetul de anul viitor.
 
Clădirea o să fie un centru de conducere pentru situaţiile de urgenţă care avea două roluri: unul pentru conducerea spaţiilor curente, adică dispecializarea integrată (ISU - Ambulanţă) şi una pentru situaţiile grave – calamităţi, capacitatea centrului  putând fi mărită cu alte echipe de coordonare. 
 

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) şi centrele judeţene/al municipiului Bucureşti de coordonare şi conducere a intervenţiei (CJCCI) "vor asigura la nivel strategic, tactic şi operaţional, acţiunile de răspuns specifice, în scopul restabilirii situaţiei de normalitate, asigurând coordonarea şi conducerea forţelor implicate în acţiunile de intervenţie operativă", se arată în nota de fundamentare a proiectului.
 
 
Sediul din Dâmboviţa va asigura o gestionare perfectă a situaţiilor de urgenţă, aprecia la 1 martie, secretarul de stat, Raed Arafat.
 
“Clădirea va permite o funcţionare chiar perfectă pentru situaţiile de urgenţă. Spaţiile sunt generoase, se pot adapta pentru activitatea curentă, cât şi pentru acitvitatea specifică unor calamităţi, unor dezastre, aşa că îi felicităm pe cei de la Consiliul Judeţean pentru sprijinul acordat. Acum va trebui să vină şi Ministerul cu partea lui pentru preluare şi punerea în funcţine a acestui centru”, a mai spus Raed Arafat.
 
 
Clădirea a costat aproape 5 milioane de lei.
 
„Clădirea respectivă are o singură problemă. Acolo este vorba de alimentarea cu curent electric de mare putere. Ori, instalaţia electrică şi instalarea implică unele costuri ce ne revin nouă în calitate de proprietari, undeva peste 150 mii de euro, numai pentru un transformator. Este preţul pieţei. Suma însă este mare, iar noi nu ne-o putem permite, aşa încât mai avem de aşteptat”, a declarat şeful ISU Dâmboviţa, col. Raoul Ilie Constantinescu.
citeste totul despre: