Un bătrân a fost găsit spânzurat după mai puţin de 24 de ore de la externarea de la Psihiatrie

Un bătrân a fost găsit spânzurat după mai puţin de 24 de ore de la externarea de la Psihiatrie

Spitalul Judeţean Suceava

După bătrânii găsiţi morţi la Brasov şi Bârlad după ce au fost externaţi din spitale, un nou caz a avut loc şi în Suceava. Un bărbat de 74 de ani, care a stat internat trei săptămâni la psihiatrie, fiind diagnosticat cu depresie, a fost găsit spânzurat, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost externat de medici.

Cazuri revoltătoare au zguduit, în ultimele zile, spitalele din ţară: o bătrână a fost găsită moartă pe câmp, în Braşov, după ce a fost externată ilegal, un octogenar trimis acasă de medicii Spitalului din Bârlad a murit pe drum, iar un profesor din Iaşi şi-a găsit sfârşitul după şase ore de agonie într-o unitate medicală.

Nici Suceava nu stă mai bine din acest punct de vedere. Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din localitatea Stroieşti, a decis ieri după amiază să-şi ia zilele, după doar o zi de la externarea din secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava. Fusese internat pentru trei săptămâni iar medicii au decis externarea bătrânului, considerând că starea lui este bună, aspect contrazis însă de acţiunile bărbatului, care la nici 24 de ore de la externare s-a sinucis. Se pare că bătrânul n-a mai putut suporta singurătatea, după ce la sfârşitul anului trecut şi-a înmormântat soţia şi a căzut într-o depresie profundă. Nu au avut copii. Au locuit în Bucureşti şi s-au retras la casa părintească din Stroieşti în urmă cu 17 ani, după ce au ieşit la pensie.

“S-au înţeles foarte bine, iar de pe 31 decembrie 2014, când soţia a murit, bătrânul s-a închis puternic în el. Nu vorbea cu nimeni, suferea de depresie. Aveau grijă de el, vecinii de peste drum, cu care a încheiat şi un act ca să le rămână casa. Tot ei l-au şi găsit. Păcat de el că era un om bun. Marţi după-amiază l-au adus de la spital, iar miercuri pe la amiază l-au găsit mort”, ne-a povestit Mihai Senic, primarul comunei Stroieşti.

Bătrânul s-a spânzurat în magazia din spatele casei, starea lui psihică fiind foarte labilă, contrar celor menţionate de medici în biletul de externare din unitatea spitalicească.

“Este vorba despre o afecţiune psihiatrică, iar familia trebuie să se implice în astfel de cazuri. Pacienţii trebuie supravegheaţi să-şi ia tratamentul”, consideră doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Alte ştiri din Suceava:

Profeţia stareţului Ioil pentru Elena Udrea: „Va ajunge din nou pe funcţie, chiar dacă acum a căzut. Trebuie să-şi refacă viaţa, să aibă un bărbat alături”

Fabuloasa legendă a celei mai vechi biserici de lemn din România: construită de Dragoş Vodă, mutată într-o singură noapte de oştenii lui Ştefan cel Mare

Paradoxul bunului samaritean: a vrut să ajute un bătrân orb şi invalid şi s-a trezit cu Poliţia la uşă

VIDEO Traseul Şaru Dornei - Vatra Dornei, unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România

Un coş de fum este cea mai înaltă construcţie din Suceava. Priveliştea din vârf este spectaculoasă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: