Suceava: SC Drumuri şi Poduri a ajuns pe mâna DNA-ului

Suceava: SC Drumuri şi Poduri a ajuns pe mâna DNA-ului

Suceava: SC Drumuri şi Poduri a ajuns pe mâna DNA-ului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că a depus o plângere penală la DNA pentru o serie de nereguli depistate, la un audit intern, în activitatea societăţii comerciale Drumuri şi Poduri, din subordinea CJ.

Potrivit lui Flutur, gravele nereguli care au impus sesizarea DNA au avut loc anul trecut, când la conducerea societăţii s-a aflat actualul subprefect PSD, Eugen Girigan.

 
Am recurs la acest demers după ce la ultimul control de audit s-a evidenţiat faptul că în 2008 s-au delapidat peste 80 de miliarde de lei vechi de la firma Drumuri şi Poduri, al cărei unic acţionar este CJ Suceava, prin efectuarea unor lucrări de modernizare la 12 drumuri judeţene fără ca acestea să fie cuprinse în lista de investiţii şi fără a fi facturate”, a declarat Flutur.

Auditul a scos în evidenţă nereguli şi la unele secţii ale societăţii Drumuri şi Poduri, care au făcut, de asemenea, obiectul unor plângeri penale la
DNA.

La Fălticeni, s-a stabilit că firma cumnatei fostului şef de secţie, Gheorghe Dascălu, firmă vecină cu unitatea administraţiei judeţene, era alimentată cu energie electrică de la Drumuri şi Poduri iar racordarea s-a făcut printr-un cablu trifazic. Totodată, maşinile acelei firme lucrau pentru Drumuri şi Poduri şi foloseau combustibilul acesteia.

Preşedintele CJ Suceava a apreciat că sunt nereguli extrem de grave, ce vizează cheltuirea banului public şi se impunea sesizarea
DNA, căruia i-a solicitat să verifice toate aceste aspecte şi să adopte măsuri faţă de persoanele găsite vinovate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: