Suceava: Privelişti de neuitat în Obcinile Bucovinei

Suceava: Privelişti de neuitat în Obcinile Bucovinei

Monumentul „Palma“ se află la 1.100 de metri altitudine, în Pasul Ciumârna

„Palma“ şi Pietrele Muierilor îi aşteaptă pe turişti să le descopere legendele. Cine vrea să vadă Pasul Ciumârna, Putna sau Brodina trebuie să achite pentru o noapte la o pensiune de trei margarete între 80 şi 100 de lei.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegând Obcina Mare, pe trasee precum Brodina-Putna-Palma-Câmpulung Moldovenesc sau Gura Humorului, turiştii pot să admire peisaje minunate.

Legenda Pietrelor Muierilor
Trecând prin localităţile Solca sau Suceviţa, turiştii pot vizita Mănăstirea Suceviţa sau Pietrele Muierilor. Aici, se află un grup de stânci semeţe, modelate în gresie, cu forme deosebite. Localnicii spun că în urmă cu câteva sute de ani Solca urma să fie atacată de tătari, iar bărbaţii s-au pregătit de luptă şi le-au ascuns pe femei printre stânci.

„Un grup de tătari le-a găsit pe femei. Până la urmă au fost învinşi, însă în luptă ar fi murit şi femei. De atunci, se spune că în noaptea de Sfântul Dumitru sufletele femeilor se întorc aici şi se aud ţipetele lor“, povesteşte Marian Cârdei, cunoscător al locului. Revenind din Solca spre Suceviţa şi ajungând în pasul Ciumârna, turiştii se pot opri la „Palma“, la 1.100 de metri altitudine.

Preţuri negociabile
Monumentul ar fi fost ridicat în 1968, când a fost construit drumul dinspre Sadova, prin Câmpulung Moldovenesc, spre Rădăuţi. Se spune că două echipe de muncitori au început construcţia drumului din cele două direcţii în 1960, iar după opt ani, la finalizare s-au întâlnit în punctul cel mai înalt din obcină şi au bătut palma. 

O noapte la o pensiune de două stele în Suceviţa costă circa 60 de lei, iar la una de patru margarete preţul este între 120 şi 140 de lei. „În funcţie de numărul de persoane şi de zile, preţurile pot fi negociate cu turiştii“, a spus Valentin Sauciuc, administratorul unei pensiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările