Situaţie alarmantă în singura creşă de stat din Suceava. Boala contagioasă din cauza căreia cinci copii au fost internaţi

Situaţie
alarmantă în singura creşă de stat din Suceava. Boala contagioasă din cauza căreia cinci copii au fost internaţi

FOTO:realitatea.net

Singura creşă de stat din municipiul Suceava a fost închisă, după ce cinci dintre copii au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci copii, colegi de grupă la creşă, au fost internaţi în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus, boală digestivă extrem de contagioasă specifică copiilor, care apare îndeosebi în sezonul rece. 

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a declanşat ancheta epidemiologică. În urma verificărilor efectuate, reprezentanţii DSPJ Suceava au recomandat efectuarea curăţeniei generale şi a dezinfecţiei cu o firmă specializată. „Întrucât aceste operaţiuni nu se pot efectua în prezenţa copiilor, activităţile creşei au fost suspendate pentru 3 zile, cu anunţarea prealabilă a părinţilor. 

Finalizarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie va fi anunţată de DSPJ Suceava pentru recoltare de probe de sterilitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP.

Specialiştii instituţiei sanitare au arătat că gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă şi extreme de frecventă în primii 2 ani de viaţă. Copiii prezintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare. Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor.

Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală.

Iată câteva măsuri igienice recomandate:

  • spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor cât şi al persoanelor care întră în contact cu aceştia;

  • încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală;

  • dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor pentru a reduce riscul de transmitere a altor infecţii.

 La creşa din Suceava sunt înscrişi 140 de copii cu vârste pînă la 3 ani, iar aproximativ 80% dintre aceştia frecventează unitatea în mod curent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: