Investiţia monstruoasă din Pasul Mestecăniş a fost finalizată. Ce se va întâmpla cu groapa de gunoi care a sluţit Bucovina

Investiţia
monstruoasă din Pasul Mestecăniş a fost finalizată. Ce
se va întâmpla cu groapa de gunoi care a sluţit Bucovina

FOTO: Oana Şlemco

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava a anunţat miercuri, 27 noiembrie, că depozitul ecologic din vârful Pasului Mestecăniş a fost finalizat. În plus a fost făcută şi recepţia finală a lucrării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că groapa de gunoi din vârful Pasului Mestecăniş a fost finalizată şi că s-a făcut inclusiv recepţia finală. Flutur a precizat însă că până la finalizarea proceselor aflate pe rolul instaţelor de judecată nu se va începe depozitarea deşeurilor.

 Sătenii din Valea Putnei au cerut, în mai multe rânduri până acum, anularea autorizaţiei de construire a gropii de gunoi, arătând cu argumente şi documente oficiale că autorizaţia a fost eliberată cu încălcarea legii. 

Ca să se apere în instaţă, Consiliul Judeţean a renunţat parţial la serviciile juridice oferite de angajaţii instituţiei şi a ales să fie reprezentat în  faţa magistraţilor de o casă de avocatură din Bucureşti, care este plătită regeşte din bani publici. Până acum, firma privată a primit 400.000 de lei. Suma a fost suplimentată cu 18.000 de lei, în şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilieri cu 33 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri,

În prezent, localităţile din zona de munte a judeţului Suceava depozitează gunoiul pe plaforma ecologică din comuna Moara.

Investiţia care i-a scandalizat pe români pentru că a sluţit un munte a fost executată cu fonduri europene. Dacă Consiliul Judeţean pierde procesul cu sătenii de la Valea Putnei, cel mai probabil, va trebui să returneze fondurile şi să aducă terenul la starea iniţială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările