Festivalul Judeţen de Folclor "Zărzărică, zărzărea" se desfăşoară pe 31 mai. Intrarea publicului este liberă

Festivalul Judeţen de Folclor

Festivalul se desfăşoară anual la Slobozia

Faza finală a Festivalului Judeţean de folclor "Zărzărică, zărzărea" va avea loc vineri, 31 mai 2019 la Slobozia, ora 16.00, la Sala de spectacole „Europa“ a Consiliului Judeţean Ialomiţa. Intrarea este liberă.

 
A devenit deja o tradiţie în viata cultural-artistică a judeţului ca, în primăvara fiecărui an, în plina explozie vegetală, cand zarzărul e în floare, să aibă loc tradiţionala întâlnire a artiştilor amatori, purtători de folclor autentic, într-o competiţie artistică deosebită.
 
"În demersul de aflare, păstrare şi consacrare valorică a faptelor de folclor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa a rămas consecvent înţelesului pe care l-a dat folclorului, şi anume că este un loc de întâlnire al generaţiilor.
Cântecul, jocul şi portul adunate pe scenele caminelor culturale arunca punţi peste cugete, croind poteci pe care gândul se opreţte îndelung, căzut pradă frumosului. Pentru că frumosul respiră în fiecare doină, baladă, horă sau sârbă, ie sau maramă.
Într-o perioadă când bucuriile sunt tot mai rare, dar nu lipsesc, ci trebuie doar găsite, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa se străduieşte să dăruiască iubitorilor de folclor ediţii cât mai bune ale festivalului pe care îl organizează", au anunţat reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: