Soţii Mirea, poliţiştii proaspăt pensionaţi, vor fi audiaţi de procurorii SIIJ. Trebuie să explice de ce au întârziat căutarea Alexandrei

Soţii Mirea, poliţiştii proaspăt pensionaţi, vor fi audiaţi de procurorii SIIJ. Trebuie să explice de ce au întârziat căutarea Alexandrei

Soţii Mirea, acum pensionari, au întârziat fără motiv demararea căutărilor FOTO: Facebook/Violeta Mirea

Procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie continuă astăzi, la Slatina, audierea poliţiştilor şi procurorilor implicaţi în operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu. Soţii Mirea  încă nu au explicat de ce nu au dispus de îndată demararea căutărilor. Pe lista anchetatorilor  sunt şi poliţiştii care au vorbit cu Alexandra.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt vor fi audiaţi astăzi mai mulţi poliţişti implicaţi în operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu, fata dispărută în 24 iulie 2019 şi care, o zi mai târziu, reuşea să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care se află sechestrată, respectiv casa lui Gheorghe Dincă.

Audierile sunt derulate de procurori ai Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, care sunt deja la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, şi care vor să afle de la poliţiştii şi procurorii implicaţi în căutarea Alexandrei Măceşanu cum s-a derulat, în detaliu, operaţiunea. Printre poliţiştii vizaţi se află soţii Violeta şi Nicolae Mirea. Violeta Mirea era şefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, la momentul derulării operaţiunii, secţie care avea în subordine postul de poliţie din Dobrosloveni, unde părinţii Alexandrei au anunţat încă din 24 iulie, ziua dispariţiei, că Alexandra nu a ajuns acasă şi că ceva rău i s-ar fi putut întâmpla. Soţul său (mai puţin în acte, cei doi fiind divorţaţi formal, pentru a putea ocupa, ambii, funcţii de conducere), Nicolae Mirea, conducea în urmă cu o lună Poliţia Municipală Caracal, structura care s-a sesizat extrem de târziu şi a înregistrat un dosar de lipsire de libertate la ore bune de la apelul Alexandrei la 112, deşi avea posibilitatea să o facă pe baza sesizării părinţilor privind dispariţia.  Şi Violeta Mirea, dar şi soţul său, sunt de puţin timp pensionari.

Pe lista procurorilor SIIJ sunt şi alţi poliţişti implicaţi, îndeosebi cei care au şi vorbit cu Alexandra, Constantin Pistol şi Florentin Neagoe, preluând informaţiile furnizate de fată despre locul în care se află şi despre ce i s-a întâmplat în casa agresorului. Aceştia ar urma să fie chiar astăzi audiaţi.

De asemenea, explicaţii va da şi procurorul Liviu Vasilescu din cadrul DIICOT- ST Craiova, cel care a instrumentat, din  iunie 2019, dosarul de dispariţie a Luizei Melencu, fata din Dioşti dispărută la Caracal în 14 aprilie 2019. Procurorul este cel care a declarat deja în faţa unei alte comisii de anchetă administrativă că s-a sesizat vâzând la televizor o ştire privind dispariţia Alexandrei şi, constatând că există acelaşi mod de operare, şi-a sunat colegul de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi l-a anunţat că are o dispariţie suspectă. De abia atunci procurorul din Caracal i-a sunat pe poliţişti şi le-a solicitat datele pentru înregistrarea dosarului penal. Procurorul Vasilescu le-a oferit, după câteva ore, şi o fotografie a maşinii lui Dincă, existentă în dosarul de dispariţiei în cazul Luizei Melencu, însă fără să fi identificat pănă la acel moment proprietarul, deşi instrumenta dosarul de aproape două luni. 

Pe de altă parte, procurorii SIIJ au discutat deja în acest caz cu foştii adjuncţi ai IPJ Olt, chemaţi la Bucureşti, implicat în operaţiunea de căutare fiind cms. şef Nicolae Alexe, la acel moment împuternicit al comanda IPJ Olt şi care, pentru a identifica proprietarul maşinii gri despre care a dat indicii chiar Alexandra, pe timpul apelurilor la 112, a apelat la administratorul firmelor de pază din caracal, Remus Rădoi. Tot al Bucureşti a fost audiat şi procurorul Cristian Popescu, procuror de caz în dosarul de lipsire de libertate întorcmit după înregistrarea sesizării părinţilor Alexandrei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: