Rezultate Evaluare Naţională 2018. Şapte medii de 10 la examenul de capacitate, pentru admiterea la liceu

Rezultate Evaluare Naţională 2018. Şapte medii de 10 la examenul de capacitate, pentru admiterea la liceu

Conform calendarului examenului de Evaluare Naţională, absolvenţii care au susţinut cele două probe vor afla astăzi, până la ora 12,00, rezultatele, tot astăzi nemulţumiţii putând să depună contestaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Au fost publicate rezultatele pe portalul evaluare.edu.ro, şapte elevi din judeţul Olt obţinând media 10. Patru sunt absolvenţi ai Şcolii Eugen Ionescu din Slatina şi câte un elev de la Şcoala Mihail Drumeş din Balş, Şcoala Constantin Brâncoveanu şi Şcoala Ion Minulescu din Slatina.

În judeţul Olt, peste 2.700 de candidaţi aşteaptă nerăbdători notele de la limba română şi matematică, care vor fi făcute publice, conform calendarului, astăzi, până la orele 12,00. Cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii în intervalul orar 14,00-19,00, rezultatele finale fiind publicate în 23 iunie 2018.

Elevii din Olt au susţinut examenul în 77 de centre, dar peste 300 dintre cei înscrişi (conform comunicărilor reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, toţi elevii care au absolvit clasa a VIII-a au fost înscrişi în examen) nu s-au prezentat pentru susţinerea probelor, mulţi dintre aceştia înscriindu-se la şcolile profesionale, unde nu le este necesară media de la Evaluare Naţională.

În acest an, pentru admiterea la liceu media de la Evaluare Naţională are o pondere de 80% în totalul mediei de admitere. Din 29 iunie începe perioada în care candidaţii pot completa fişele de înscriere în vederea admiterii computerizate. Afişarea rezultatelor se va face în 9 iulie.

 

citeste totul despre: