FOTO  Elevii slătineni premiaţi de NASA au plecat în State

FOTO  Elevii slătineni premiaţi de NASA au plecat în State

Cei patru elevi din Slatina premiaţi de NASA, la o festivitate derulată la IŞJ Olt   (FOTO: Mugurel Manea)

Cei patru elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina care i-au impresionat pe membrii comisiei organizatorice a concursului intitulat “NASA Space Settlement Contest”, organizat şi co-finanţat de NASA, au plecat, miercuri – 14 mai, spre Statele Unite. Ei urmează să participe la festivitatea de premiere a tuturor celor care s-au evidenţiat în cadrul concursului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că drumul pentru a participa la festivitatea de premiere din Statele Unite este foarte lung şi costisitor, cei patru elevi din Slatina au fost ajutaţi financiar în acest sens de Primăria Slatina. Astfel, cu 24 de ore înainte să aibă ultima şansă de a fi prezenţi la marele eveniment, elevii respectivi - Alexandra Gabriela Dobrică, Victor Badea, Cristian Ştefan Voica şi Ionuţ Cătălin Drăghici – au primit suma de 4.000 de lei, sumă aprobată marţi – 13 mai, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Slatina. Banii le acoperă călătoria, de cazare urmând să se ocupe organizatorii concursului cu pricina. Festivitatea va avea loc în Los Angeles.

Reamintim că, pe data de 23 martie a.c., au fost anunţate în State proiectele selectate şi premiate de NASA la concursul “NASA Space Settlement Contest”, România fiind prezentă şi de această dată pe podium, chiar dacă doar cu menţiune. Cei patru elevi în clasa a XI-a D la Colegiul Naţjonal “Ion Minulescu” din Slatina i-au impresionat pe membrii juriului NASA cu un proiect al unei staţii spaţiale orbitale numite “Pharos”. În literatura de specialitate, o staţie spaţială se deosebeşte de alte nave spaţiale prin faptul că îi lipsesc sistemele specifice de propulsie sau de aterizare, pentru transport fiind utilizate alte vehicule. Elevii slătineni au ţinut cont de toate acestea, staţia lor fiind structurată pe trei module numite “tori”, capabile să susţină viaţa cotidiană a circa 10.000 de persoane. Transpunerea în realitate a proiectului elevilor slătineni a fost apreciată că ar costa cca. 250 miliarde dolari USA.

Anul trecut, la acest concurs au participat 500 de asemenea idei ale unor elevi provenind din 30 de ţări. Datorită gradului mare de rigurozitate şi seriozitate al competiţiei, de la concursul din acest an au fost descalificate pentru plagiat nu mai puţin de 80 de proiecte. Cei patru elevi slătineni sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pe data de 18 mai 

 

Vă mai recomandăm:                

FOTO-VIDEO  Patru elevi slătineni au câştigat respectul NASA cu proiectul unei staţii spaţiale orbitale

La Olt, proiecte pe fonduri europene pentru creşterea promovării la BAC şi Capacitate

Cei patru elevi slătineni care au impresionat NASA, alături de profesorul coordonator Cristian Miu şi şefa IŞJ Olt, Felicia Man  (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
  • Cei patru elevi slătineni care au impresionat NASA, alături de profesorul coordonator Cristian Miu şi şefa IŞJ Olt, Felicia Man  (FOTO: Mugurel Manea)
  • Doi dintre cei patru elevi slătineni care au impresionat NASA, explicând proiectul ce le-a adus respectul NASA  (FOTO: Mugurel Manea)
  • Cei patru elevi slătineni care au impresionat NASA, alături de profesorul coordonator Cristian Miu şi şefa IŞJ Olt, Felicia Man  (FOTO: Mugurel Manea)
  • Proiectul elevilor slătineni reprezintă o staţie spaţială orbitală  
  • Cei patru elevi slătineni care au impresionat NASA, alături de profesorul coordonator Cristian Miu şi şefa IŞJ Olt, Felicia Man  (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările