SENTINŢĂ: 66 de ani de închisoare pentru tinerii acuzaţi că au ucis în luna februarie un taximetrist din Sibiu

SENTINŢĂ: 66 de ani de închisoare pentru tinerii acuzaţi că au ucis în luna februarie un taximetrist din Sibiu

Gheorghe Mare a fost ucis in luna februarie a acestui an

Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în cazul celor patru tineri acuzaţi că l-ar fi omorât în luna februarie a acestui an pe Gheorghe Mare, un taximetrist din Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cei patru tineri au primit, în total, 66 de ani de închisoare cu executare pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. Cea mai mare pedeapsă, 23 de ani de închisoare, a primit-o Marian Dănuţ Raţă. Gabriel Cosmin Pap a primit 22 de ani de închisoare, Horaţiu Florin Toacşe 9 ani de închisoare iar Eugen Ioan Cloca Cândea, 12 ani de închisoare.
 
De asemenea, cei patru au fost obligaţi la plata de despăgubiri materiale şi daune morale. Sentinţa nu este definitivă, toţi cei patru declarând apeluri, care vor fi judecate de către Curtea de Apel Alba Iulia. 
 
Ucis şi abandonat în portbagajul maşinii
 
Gheorghe Mare a plecat la serviciu joi dimineaţa, pe 14 februarie, a povestit soţia acestuia, iar vineri dimineaţa, în 15 februarie, nu a mai ajuns acasă. Alarmată, femeia a mers imediat şi a anunţat dispariţia la poliţie. Sâmbătă, pe 16 februarie, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în portbagajul maşinii sale, la limita dintre judeţele Braşov şi Sibiu. 

Cei de la firma de taximetrie auu povestit că, în noaptea fatală, bărbatul a anunţat cursa spre Făgăraş, însă nu a respectat o procedură standard, aceea ca la cursele în afara localităţii să anunţe la dispecerat datele din buletin ale persoanelor pe care urmează să le transporte. 

Iniţial, cercetările în acest caz au fost făcute de procurorii de la Braşov, dosarul fiind ulterior declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

După crimă, colegii taximetristului găsit mort în portbagajul maşinii sale erau în stare de şoc şi au povestit că meseria este una extrem de periculoasă, pentru că nu ştii niciodată cine ţi se urcă în maşină. 

Prinşi la câteva zile după crimă

Miercuri, 20 februarie, taximetristul a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, rude, prieteni şi colegi, iar în aceeaşi zi ucigaşii săi au fost prinşi. Ulterior, anchetatorii au povestit că aceştia  au acţionat cu o cruzime ieşită din comun. Şi-au planificat crima pe drum, prin sms-uri, iar după ce l-au ştrangulat pe bărbat cu centura de siguranţă l-au închis în portbagajul maşinii, deşi acesta era încă viu. L-au auzit cum se zbate, cum respiră greu, însă l-au lăsat fără nicio mustrare de conştiinţă să-şi dea ultima suflare. 

Cei patru tineri au fost trimişi în judecată în luna aprilie a acestui an. 

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Un profesor din Sibiu primeşte gradaţie de merit, deşi are o condamnare definitivă pentru infracţiuni de corupţie

EXCLUSIV Detalii despre cum ar fi ajutat Alexandru Tancou, ofiţer la Crimă Organizată, gruparea traficanţilor de etnobotanice de la Sibiu

EXCLUSIV Comisarul şef Răzvan Prislopeanu, din cadrul Poliţiei Sibiu, s-a urcat rupt de beat la volan şi a băgat un om în spital

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: