USR și AUR se acuză reciproc de agresiune, în startul campaniei electorale din Timiș VIDEO

0
0
Publicat:

În noaptea de 9 mai 2024, un grup de membri AUR a întrerupt evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Dominic Fritz și Alin Nica din Piața Unirii, cu scandări, insulte și intimidări, susțin cei de la USR Timiș. Cei de la AUR spun că de fapt ei au fost cei agresați.

Viceprimarul Ruben Lațcău în Piața Unirii FOTO USR Timiș
Viceprimarul Ruben Lațcău în Piața Unirii FOTO USR Timiș

În noaptea de 9 spre 10 mai 2024 în Piața Unirii din Timișoara, în timp ce echipa Alianța Dreapta Unită, în frunte cu primarul Dominic Fritz, Alin Nica, Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban, s-a confruntat cu un grup vocal de susținători AUR. S-a urlat mult, s-a scandat, unii s-au și împins, iar cele două părți s-au acuzat reciproc de agresiune.

Considerăm că incidentul produs de AUR din noaptea de 9 spre 10 mai din Piața Unirii este o provocare și că, în Timișoara cel puțin, partidul lui George Simion execută ceea ce-i comandă PSDPNL. De altfel, candidatul AUR la Primăria Timișoara, Ilie Sârbu, este consilierul personal al viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care candidează și pe lista PSD-PNL pentru Consiliul Local. În timp ce Dominic Fritz, Alin Nica, împreună cu Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban, ofereau declarații presei, în fața panourilor de afișaj, un grup ostil de membrii AUR și-a făcut loc, cu forța, prin grupul de susținători, în loc să aștepte, civilizat, finalizarea evenimentului. Ceea ce a creat o busculadă, în care a fost îmbrâncit și viceprimarul Ruben Lațcău, poziționat între primarul Dominic Fritz și grupul violent de la AUR. Nu e prima oară când AUR acționează agresiv: a intrat, tot cu forța, în Primăria Timișoara în urmă cu doi ani cu intenția declarată de a-l scoate afară din Primărie, la propriu, pe primarul Dominic Fritz”, spun cei de la USR Timiș, care îi acuză pe cei de la PSD-PNL că lipeau afișe peste cele ale lui Dominic Fritz și ale altor candidați. 

Afișe cu Robu peste cele cu Fritz FOTO USR Timiș
Afișe cu Robu peste cele cu Fritz FOTO USR Timiș

Această atmosferă de campanie încărcată de ură și violență nu este specifică Timișoarei. Nu ne mirăm că simpatizanții AUR reacționează cu forță brută când spațiul public este inundat de murdării împotriva lui Dominic Fritz, de atacurile continue ale lui Nicolae Robu împotriva acestuia și chiar de îndemnuri la violență ce vin din tabăra Robu-Simonis via diverși simpatizanți”, mai transmite USR Timiș.

La rândul lor, cei de la AUR îi acuză pe USR-iști de extremism și agresiune.

Am dat peste extremiștii adevărați, la Timișoara! Aseară, în timpul unei acțiuni electorale desfășurate în centrul Timișoarei, membrii echipei AUR au fost agresati fizic de către viceprimarul orașului, Ruben Lațcău (USR). Totul s-a întâmplat sub privirile conducerii Alianței Dreapta Unită, fiind prezenți atât Vlad Voiculescu, cât și Eugen Tomac, Catalin Drula si Ludovic Orban. Ce s-a întâmplat, mai exact? Membrii AUR s-au deplasat în Piața Unirii din Timișoara pentru a lipi afișe electorale. Acolo i-au întâlnit pe cei de la USR, care ieșiseră și ei la o acțiune în aceiași zonă. Singura diferență dintre grupul AUR și grupul USR a fost că cel din urmă era flancat de bodyguarzi. De ce, numai ei știu, probabil le este frică de ce cred timișorenii despre aceștia. În fine, cei de la USR au fost rugați să se dea la o parte, să îi lase și pe membrii AUR să lipeasa afișe electorale, dar aceștia au continuat să provoace, să înjure, să blocheze accesul la panoul electoral”, își spun varianta cei de la AUR Timiș.

Iar povestea continuă.

La scurt timp după acest episod, colegii noștri au început să îi ia la întrebări pe cei din USR cu privire la ce au făcut pentru Timișoara, la bătaia de joc din primăria lui Fritz, Vlad Voiculescu a fost întrebat despre vaccinuri. Rezultatul? Viceprimarul USR al Timisoarei, Ruben Lațcău, a devenit foarte agresiv, a început să flancheze și să împingă membrii AUR, a încercat să îi lovească, fiind cu greu potolit de colegii acestuia. Pe toate filmările se văd clar toate aceste lucruri. Este ironic cum aceste specimene politice ne acuză pe noi de extremism, când acțiunile lor parcă sunt copiate direct din manualul unui dictator în devenire. Umblă cu bodyguarzii după ei, devin agresivi la cea mai mică întrebare, încearcă să blocheze accesul unui partid la un panou electoral de care ar trebui să beneficieze toate formațiunile politice, nu doar USR-ul. Cam așa arata marea speranță a progresismului de baltă în România”, mai susține AUR.

Afișe puse ilegal în Timișoara FOTO USR Timiș
Afișe puse ilegal în Timișoara FOTO USR Timiș

Nu a scăpat de mustruluială nici Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, care n-a făcut altceva decât să condamne violența în campania electorală.

L-am văzut pe mafiotul de Freddy Simonis cum a ieșit și a spus că autoritățile trebuie să prevină astfel de acte de <huliganism>. Autoritățile mai bine s-ar uita chiar în curtea domnului Simonis, având în vedere legăturile acestuia dubioase cu golanii și interlopii atât din Timișoara, cât și din PSD și PNL”, au încheiat cei de la AUR.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite