Doliu la Teatrul Naţional din Sibiu. Actriţa Ema Veţean a murit, la doar 38 de ani, în urma unui tragic accident rutier

Doliu la Teatrul Naţional din Sibiu. Actriţa Ema Veţean a murit, la doar 38 de ani, în urma unui tragic accident rutier

Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca”" din Sibiu, a încetat din viaţă, luni, 28 octombrie. Actriţa rămâne însă în memoria iubitorilor teatrului, din SIbiu şi nu numai, prin rolurile sale memorabile.

Ema Veţean (n.1981 – d.2019), licenţiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viaţa cu un idiot şi Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov şi Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu şi Metamorfoze (regia: Silviu Purcărete).
 
Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producţia Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.
 
„Cu profundă tristeţe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creaţii memorabile în "Prinţesa Turandot", în "Viaţa cu un idiot", în "Maestrul şi Margareta", în "Moroi" şi în alte roluri din teatru şi film. Actriţă specială, de o fragilitate şi sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-şi fi dat întreaga măsură a talentului. Dumnezeu să o ierte şi să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, este mesajul transmis Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.
 
Ema Veţean a fost rănită grav într-un accident rutier care a avut loc marţi, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Naţional 1, la ieşire din localitatea sibiană Cristian, moment în care a fost lovită de o maşină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani. Încă de atunci, şi până în momentul decesului, starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Familia tinerei a anunţat că organele i-au fost prelevate şi vor donate. Cinci oameni vor fi salvaţi de acest gest.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: