Accident pe DN 1, între Sibiu şi Braşov. Urs rănit de o maşină, la ieşire din Scoreiu

Accident pe DN 1, între Sibiu şi Braşov. Urs rănit de o maşină, la ieşire din Scoreiu

Unul dintre urşii care au căzut victime pe şoselele patriei Foto Arhiva Adevărul

Vineri seara, 27 noiembrie, pe un drum extrem de tranzitat, în judeţul Sibiu, un urs a fost călcat de o maşină aflată în trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul a avut loc în afara localităţii Scoreiu, pe DN 1, au transmis reprezentanţii Poliţiei Sibiu. „Ursul se deplasa pe partea carosabilă”, când a fost lovit de un autoturism. 
 
În urma impactului, animalul sălbatic a fost proiectat în afara şoselei, fiind rănit. „Nu au rezultat victime umane. Au fost sesizaţi reprezentaţii Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor şi cei ai fondului de vânătoare din zonă. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului. Traficul rutier nu este afectat”, a mai precizat Luciana Lazăr din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 
 
În urmă cu patru ani, a avut loc un eveniment similar în aceeaşi zonă, la km 268. Un şofer a rănit un urs de talie mare care s-a ridicat şi a fugit apoi din drum. Ulterior, sibianul care a provocat accidentul avea să recunoască faptul că nu a putut evita impactul şi că a lovit animalul în partea dorsală a acestuia. În maşină pe lângă conducătorul auto mai erau soţia acestuia, însărcinată şi fiica lor. Şi atunci, ca şi acum, maşina a fost avariată destul de serios, în urma coliziunii cu ursul. 
 
Şi anul trecut, pe aceeaşi vreme, se înregistrau mai multe incidente similare pe şoselele patriei, la intervale de doar câteva zile între ele, în Harghita, Mureş şi Sibiu. Într-unul dintre cazuri, ursul rănit a ajuns la Grădina Zoologică din Mureş. În altul, la Harghita, animalul a fost lăsat să agonizeze o zi întreagă pe marginea drumului. Până la urmă, vânătorii l-au împuşcat, dar s-a lăsat cu demiterea prefectului de la acea vreme, pentru modul în care s-a gestionat situaţia. Veterinarul s-a dus la faţa locului neechipat şi nu a avut cu ce să-l tranchilizeze.

Şirul accidentelor în care au căzut victime urşii au continuat şi în acest an. În vară, pe DN 13A, între localităţile Băile Harghita şi Miercurea Ciuc, un alt exemplar a murit.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările